Gros Zverevu: “Imaš problem? Idi u garažu, promeni nešto!”

Nemački teniser nije uspeo da se plasira u finale turnira u Dubaiju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Aleksandar Zverev je poražen od branioca trofeja Andreja Rubljova, 6:3, 7:6 (9), a posle meča je naišao i na kritike od strane teniskog analitičara, Gila Grosa.

On je primetio da Zverev ima problema u igri:
– Slažem se da se Saša dobro kreće, fizički deluje dobro, sve je bolji i bolji. Spor je taj proces napretka. Trebaće mu neko vreme da stekne samopouzdanje na forhendu, nema sumnje. Ima nekako više lakih grešaka sa te strane nego kod uobičajenog Zvereva – kaže Gros.

Slažem se da se Saša dobro kreće, fizički deluje dobro, sve je bolji i bolji. Spor je taj proces napretka. Trebaće mu neko vreme da stekne samopouzdanje na forhendu, nema sumnje. Ima nekako više lakih grešaka sa te strane nego kod uobičajenog Zvereva – kaže Gros.

Ipak, primetio je da mu poseban problem pravi drugi servis:

– Drugi servis je brutalan. Zaista brutalan u lošem smislu. Ako pogledam Top 50 po poenima osvojenim na drugi servis, Zverev je drugi najgori na Turu, samo je ispred Bublika. Dobija 46,4 odsto poena na svoj drugi servis. To je dakle 49. mesto u Top 50. To je užasna statistika za poene na drugi servis i to ga muči”, dodao je Gros.

On je da i konkretan primer kako to može da se reši, a u pitanju je Arina Sabalenka.

– Prilično je nesrećna stvar po njega što mi se čini da to baš traje. Mislim da bi mogao da nauči od Sabalenke. To je sve što ću reći. Imaš problem? Idi u garažu, na popravku. Uradi nešto. Promeni. Čini mi se da Zverev nije zainteresovan za to već pet godina. I sada je ista stvar – zaključio je Gros.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar