O ovome se ćuti, ali Đoković je rešio da progovori: Nole otkrio šta mu smeta i šta hitno mora da se menja

Novak smatra da je vreme da se svet tenisa pozabavi određenim pitanjem

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug-AP/Ng Han Guan

Najbolji teniser sveta Novak Đoković se trenutno igra ATP turnir u Dubaiju, gde se plasirao u četvrtfinale, a nedavno je govorio o nižerazrednim igračima koji se bore da žive od tenisa.

Tačnije, Đoković je odlučan da promeni sistem i stvori bolji za sve igrače, te želi da iskoristi svoju Asocijaciju profesionalnih tenisera (PTPA) za to.

– Imamo hiljade, desetine hiljada igrača koji se takmiče širom sveta. Nažalost, samo 400 do 500, i muškaraca i žena, singl, dubl, mešovito, živi od ovog sporta. To je nešto o čemu mislim da malo ljudi priča, ali osećam da je važno da se uvek podsetimo da smo, prema nekim statistikama, treći ili četvrti najgledaniji sport na svetu.

Ipak, bez obzira na to što je tenis u samom vrhu po gledanosti, samo “nekolicina” igrača može da zarađuje za život od njega. Zato Novak smatra da je vreme da se svet tenisa pozabavi ovim pitanjem.

– Tenis gleda 1,3 milijarde ljudi, a mi ne možemo da imamo više od 400-500 koji žive od njega. Mislim da to moramo da uzmemo u obzir i razmislimo o tome da li ovom sportu ide sjajno ili ne. Podele definitivno nisu nešto što PTPA zastupa. Mi želimo da se ujedinimo, želimo više da predstavljamo glasove igrača koji se inače ne čuju, sa kojima nemate priliku da razgovarate ili ih vidite. Moramo da uradimo bolji posao, moramo da napravimo bolji sistem da nižerazredni igrači zarađuju za život. Barem da se oporave – jasan je Novak.

Podsetimo, Đoković 2. marta od 16 časova odigraće meč četvrtfinala ATP turnira u Dubaiji protiv Huberta Hurčaka.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar