Gaučosi u suzama! Argentina ne ide na Svetsko, ni Kampaco nije pomogao (VIDEO)

Prvo mesto u grupi E osvojila je Kanada sa 11 pobeda i jednim porazom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen/ Youtube

Muška košarkaška reprezentacija Argentine nije uspela da se plasira na Svetsko prvenstvo, pošto je u Mar del Plati poražena od Dominikanske Republike sa 79:75, u meču poslednjeg, 12. kola grupe E završnig kruga američkih kvalifikacija za Mundobasket.

Dominikanska Repubika je u finišu treće četvrtine gubila 17 poena razlike (61:44), ali je u poslednjoj četvrtini neverovatnim preokretom stigla do trijumfa i plasmana na SP.

Najefikasniji u pobedničkom timu bio je Žan Montero sa 22 poena. Kod domaćih najbolji je bio Gabrijel Dek sa 27 poena, dok je košarkaš Crvene zvezde Fakundo Kampaco ubacio 10, uz četiri skoka i pet asistencija.

Prvo mesto u grupi E osvojila je Kanada sa 11 pobeda i jednim porazom. Dominikanska Republika je druga sa skorom 9/3, dok Venecuela i Argentina imaju po osam pobeda i četiri poraza. Međutim, Venecuela je osvojila treće mesto zbog boljeg međusobnog skora.

Argentina je tako prekinula niz od devet uzastopnih plasmana na SP i prvi put će propustiti Mundobasket još od 1982. godine. Argentina je bila aktuelni vicešampion sveta, pošto je 2019. godine na SP u Kini u finalu poražena od Španije 95:75.

Plasman na SP iz grupe F izborile su selekcije SAD, Portorika, Meksika i Brazila. Brazil će igrati na Mundobasketu kao najbolji četvoroplasirani tim iz američkih kvalifikacija.

SP će biti održano u Japanu, Indoneziji i Filipinima od 25. avgusta do 10. septembra.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar