Kampaco u Argentini hvalio Srbiju i Zvezdu: “Dali su mi priliku da se osetim važnim i pružili mi ljubav”

Čeka se 1. mart za ostvarenje #FeeFacu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: KK Crvena zvezda

Košarkaši Crvene zvezde, odbrojavaju poslednje dane do trenutka kada će im se Fakundo Kampaco priključiti na terenu u Evroligi u nadi da će on biti ključni deo slagalice u borbi za Top 8 fazu.

Kampaco svoje poslednje dane do ukidanja suspenzije provodi u svojoj rodnoj zemlji za koju će nastupati u FIBA kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo.

Sjajnog Fakua ćemo gledati na terenu protiv Kanade koliko noćas, a vreme pred sam susret, mnogi novinari u Argentini iskoristili su kako bi “iscedili” što više detalja od igrača koji je jedna od glavnih tema mesecima unazad u evropskoj košarci. Otud, vrlo logično pitanje, zašto se on uopšte i vratio na Stari kontinent.

– Vratio sam se, jer sam znao da će mi biti lakše da nađem angažman nego u SAD. Pojavila se Crvena zvezda koja mi je dala priliku da igram i da se osećam važnim. Ljudi su pokazali mnogo ljubavi prema meni i veoma sam srećan tamo – odmah je lepim rečima počastio crveno-bele sjajni Faku za TyC Sport.

Naravno, jedan od glavnih i odgovornih “urednika” njegovog dolaska u Beograd bio je Luka Vildoza.

– Odlučio sam se da dođem u Zvezdu zbog Luke Vildoze. Svidelo mi se to što ću igrati u Srbiji i što ću nastupati u Evroligi sa jednim srpskim klubom – hvalio je i našu zemlju Kampaco.

Međutim, na debi u Evroligi još čeka. U pitanju je kazna koju je propisao bord Evrolige, a koju Maršal Glikman nije želeo da poništi ni u kom smislu, iako je imao moć to da uradi. Zbog toga se čeka pomenuti 1. mart kada će se onaj hešteg #FreeFacu zaista i ostvariti.

– Bilo je sve to izvan mojih ruku. Kada sam potpisao za Zvezdu, zabrana je samo odjednom povećana. Razumem sve uključene strane, ali sam se i pored toga snašao – podvlači Faku.

Potvrđuje da je bilo interesovanja Real Madrida, ali da su one bile nedovoljne da ga privole da se vrati u špansku prestonicu.

– Analizirali smo ponude, bilo je timova, poput Real Madrida… Međutim, sa njima nismo mogli da se dogovorimo. Sezona je uveliko bila u toku, to je baš zakomplikovalo stvari. Na kraju smo Real i ja odradili što je bilo u našoj moći, ali posao nije završen. Zahvalan sam na interesovanju, nikada nismo imali loše odnose – objašnjava Kampaco.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar