Kako da usporite starenje? Četiri zlatna pravila u vezi sa spavanjem

Veoma je važno koliko spavate i kada idete u krevet

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Lekari se slažu da je kvalitetan i pravilan san važan deo lične nege kao i redovna upotreba kozmetičkih proizvoda za čišćenje i hidrataciju.

Drugim rečima, ako ne spavate dovoljno, onda bez obzira šta radite sa svojim licem, rezultat će i dalje biti razočaravajući.
Pregledajte ova 4 osnovna “zakona” lepog sna: njihovo poštovanje će garantovati vaš svež i odmoran izgled.

Visina jastuka

Jastuk može biti bilo šta, ali je njegova visina od ključnog značaja. Šta je standard? Jastuk treba da bude najmanje pola veličine ramena. Istovremeno, morate spavati u udobnom i udobnom položaju, a da ne gurate lice u njega.

Trajanje sna

Za potpuni oporavak telu je potrebno najmanje 7 sati. Važno je i vreme odlaska u krevet i ustajanja. Zato je bolje da se obučite da idete u krevet i rano ustajete da biste ostali u skladu sa ritmovima izlaska i zalaska sunca.

Foto: Shutterstock

Tečnost pre spavanja

Da ne biste odmah po buđenju izgledali kao pčelar iz kineskog sela, pazite na količinu tečnosti koju pijete pre spavanja. Noću je bolje da se ne oslanjate na vodu i čaj, inače ćete ujutru morati da koristite tešku artiljeriju za borbu protiv otoka.

Prvo nanesite kremu

Neka vam bude pravilo da kožu vlažite kremom najmanje pola sata pre spavanja. Za to vreme, proizvod će imati vremena da se potpuno upije u kožu. U suprotnom, krema će dati pola svojih korisnih svojstava jastuku – očigledno su vam potrebniji.

BONUS VIDEO:

 Izvor: Objektiv.rs, Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar