Na državni praznik GSP vozi kao NEDELJOM: Ovako će na Sretenje raditi prodavnice, pijace i zanatlije

16. februara – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO TANJUG/ MILOS MILIVOJEVIC/ bg

U Beogradu će na državni praznik Sretenje – 15. i 16. februara javni prevoz funkcionisati po redu vožnje koji važi za nedelju, saopšteno je iz Sekretarijata za javni prevoz.

Dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovina, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, supereti, mini-marketi idr), uoči državnog praztnika, 14. februara moraju da rade najmanje od 9 do 18 sati, preneo je Beoinfo.

Na Sretenje, 15. februara, dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni dok 16. februara, kako je saopšteno, moraju da rade najmanje od 9.00 do 12.00 sati Nespecijalizovane trgovine na malo pretežno neprehrambenog asortimana i, kako je navedeno, ostali posebni trgovinski formati, 15. i 16. februara mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6 do 20.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnog praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika, navedeno je u saopštenju. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme Dana državnosti Srbije – Sretenje, mogu biti otvoreni duže od propisanog radnog vremena.

Radno vreme zanatskih i trgovinskih objekata na teritoriji Beograda

Privredni subjekti koji obavljaju zanatsku i trgovinsku delatnost na teritoriji grada Beograda radiće na Sretenje – Dan državnosti Srbije prema sledećem rasporedu:

– 14. februara – dežurni prodajni objekti nespecijalizovanih trgovinskih formata, pretežno prehrambenog asortimana (hipermarketi, supermarketi, superete, mini-marketi i dr) moraju da rade najmanje od 9 do 18 časova;

– 15. februara (Sretenje, sreda) – dežurni prodajni objekti mogu biti zatvoreni;

– 16. februara – dežurni prodajni objekti moraju da rade najmanje od 9 do 12 časova.

Na Dan državnog praznika – Sretenje, 15. i 16. februara, nespecijalizovani trgovinski formati u kojima se obavlja trgovina na malo pretežno neprehrambenog asortimana i posebni trgovinski formati mogu biti zatvoreni.

Benzinske stanice na državnim putevima I i II reda i opštinskim putevima na teritoriji grada Beograda radiće 24 časa, a ostale benzinske stanice u gradu radiće od 6 do 20 časova.

Dežurni prodajni objekti koji u vreme državnih i drugih praznika obavljaju delatnost, dužni su da raspored, početak i završetak radnog vremena istaknu na vidnom mestu objekta, najmanje tri dana pre dana državnog i drugog praznika. Svi trgovinski i zanatski objekti za vreme državnog praznika, Dana državnosti Srbije – Sretenje, mogu biti otvoreni i mogu raditi duže od radnog vremena navedenog u ovom saopštenju Sekretarijata za privredu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar