“Teško mi je da budem GRUBA prema deci”: Jana otkrila kakva je privatno i da sebe smatra OBIČNOM ženom

U intervjuu za TV Ekran Jana otkriva kako se nosi sa izazovima u karijeri i ko je kada se ugase svetla reflektora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen/janamilicilic

Glumica Jana Milić Ilić, kojoj je uloga Marine u seriji “Istine i laži” donela popularnost širom regiona, publici će se naredne godine predstaviti novom serijom “Kruna” u režiji Vasilija Nikitovića, u kojoj će oživeti lik stroge vaspitačice Zore.

Međutim, publika je već imala priliku da je gleda kao negativca u seriji “Od jutra do sutra”. U intervjuu za TV Ekran Jana otkriva kako se nosi sa izazovima u karijeri i ko je kada se ugase svetla reflektora.

Kakav lik vam je donela “Kruna”?

– Igram nastavnicu Zoru, koja radi u domu za nezbrinutu decu. U filmu se prožimaju prošlost i budućnost, a moj lik živi u 1983. godini. Zora je stroga žena, puna principa koji su netačni, osoba koja nema razumevanja za decu i njihovu umetničku dušu. Publika će me videti u potpuno novom izdanju.

Šta vam je najteže na snimanju?

– Nisam stroga osoba privatno, umem da budem ponekad, ali mi nije takva priroda. Inspiraciju za lik morala sam da pronađem u ljudima iz svog okruženja. Bilo mi je preteško da uđem u Zorin lik, naročito su bile teške scene u kojima je trebalo da budem gruba prema deci. Pre kadra ih ljubim i govorim im koliko su slatki i dobro vaspitani, a nakon toga treba da uđem u lik Zore, koja će biti gruba. Nije baš lako, ovo je najteži glumački zadatak u mojoj karijeri.

Kako ste se uklopili sa ekipom na setu?

– Deca igraju jednu od glavnih uloga i najviše scena snimila sam s njima. Bila je prava uživancija. Inače, ne znam da li je iko okupio ovakvu ekipu u poslednje vreme. Prvi put sam radila s Nikolom Pejakovićem i baš sam bila uzbuđena. On je čaroban čovek, od njega može toliko da se nauči. Jednom smo sedeli sedam sati u kamperu, od toga sam se smejala šest! Svi su dali mnogo više od maksimuma.

U seriji “Od jutra do sutra” tumačite lik novinarke žute štampe koja je, kako ste ranije istakli, prava opasnica. Kako ste se snašli s prvom ulogom negativca?

– U poslednje vreme sam malo promenila kalup. Uvek sam igrala neke dobrice, pa sam počela da dobijam i drugačije uloge i drago mi je zbog toga, dobro je ispalo. Ako nešto volim, to su izazovi. Nije poenta završiti glumu i igrati jedan tip uloga. Najsrećnija sam bila kada mi se ukazala prilika da mogu da budem nešto potpuno drugačije od onoga što jesam. Smejem se kad gledam svoj lik u seriji i svaka epizoda mi je sve uzbudljivija. Aleksandra će napraviti haos, potrudiću se da iznenadim publiku.

Šta vas je privuklo u seriji “Kolo sreće”?

– I tu sam igrala ženu koja je potpuno drugačija od mene, drugačije je građena, govori drugim dijalektom, psuje… Rođena sam u Aleksandrovcu, odrasla u tom kraju, pa mi je bilo lakše da uđem u akcenat. Nisam morala da ga učim jer ga imam u krvi. Zanimljivo je da sam inspiraciju za ulogu pronašla u svojoj baki.

Najveću popularnost vam je ipak donela uloga Marine u seriji “Istine i laži”?

– I dan-danas bismo se svi iz ekipe ponovo okupili da nas neko pozove. Mnogo smo voleli tu seriju, što je razlog njene popularnosti. Pamtim je kao omiljenu i seriju i ulogu.

Da li je trajanje u poslu vaš primarni cilj?

– Jeste, kao i to da s godinama postanem sve bolja i bolja, da publici ponudim nešto novo i kvalitetno. Od malih nogu sam u svetu knjiga i filmova i bila sam najsrećnija kad sam upisala FDU. Imala sam sreće, ali sam i naporno radila da bih bila tu gde jesam. Trudim se da sam na setu najbolji partner, a kad se ugase svetla reflektora, ja sam najobičnija devojka iz komšiluka.

BONUS VIDEO:



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar