Dugoočekivan film: Onlajn premijera “Umetnosti u doba krize i ratova: pogled iz današnjice”

Učesnici filma govore o mogućnosti umetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Promo

Zavod za proučavanje kulturnog razvitka će u sredu 29. aprila u 20 časova premijerno emitovati film na svom Jutjub kanalu “Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice”, posvećen konferenciji “Beogradski kontrapunkt”.

U polusatnom filmu učestvuju međunarodno priznati književnici Habib Ahmadzade iz Irana, Džang Đićijang iz Kine, German Sadulajev iz Rusije, Slobodan Despot iz Švajcarske i Muharem Bazdulj iz Srbije i, kao uvodničari i moderatori reditelj Emir Kusturica i ministar kulture i informisanja Republike Srbije Vladan Vukosaljević.

25 miliona uloženo u domaću filmsku industriju: Srbija trenutno najbolji izbor za snimanje u Evropi

Učesnici filma govore o mogućnosti umetnosti da osmisli život i da smisao ljudskom stradanju u ratovima i društvenim krizama, kao i da pomogne u njihovom prevladavanju, što je posebno aktuelna tema u situaciji u kojoj se trenutno nalazi ceo svet.

“Beogradski kontrapunkt” je međunarodna konferencija pokrenuta na inicijativu Ministarstva kulture i informisanja Republike Srbije i u organizaciji Zavoda za proučavanje kulturnog razvitka, prvi put je održana 2017. godine. Njen cilj je da u Beogradu okupi značajne umetnike iz različitih delova sveta i omogući dijalog o najvažnijim pitanjima našeg vremena.

Srpska autorka “odnela” pobedu u Americi: Nagrada žirija za film Maje Novaković (VIDEO)

“Beogradski konrapunkt” posvećen temi “Umetnost u doba krize i ratova: pogled iz današnjice” održan je 17. i 18. juna 2019. godine u Jugoslovneskoj kinoteci.

Evo šta Srbija gleda tokom praznika: Ovo su najpopularnije serije

Pratite nas i putem iOS i  android aplikacije – Objektiv.rs

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar