SRAMNO! Tajkunski Danas po svaku cenu hoće da uvuče Srbiju u rat: LAŽU da se naši vojnici bore u Ukrajini

Tajkunski medij je tendenciozno izostavio iz naslova ključnu stvar

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Tajkunski Danas po svaku cenu hoće da uvuče Srbiju u rat da se sada služe lažima, te tvrde da se naši vojnici bore u Ukrajini!

Naime, oni su objavili tekst sa naslovom – Dobrovoljci „Dunav“ i „Sava“, pripadnici srpske vojne policije, javili se sa ukrajinskog fronta: „Od pobede Rusije zavisi i budućnost Kosova“ – u kojem se govori o dobrovoljcima koji se u Ukrajini bore pod pozivnim imenom „Dunav“ i „Sava“.

Foto: Printscreen

Ono što su u “Danasu” manevarski uradili jesto to da su u naslovu napisali da su dotični dobrovoljci pripadnici srpske vojne policije, a u tekstu su napisali da su samo služili u vojnoj policiji.

– Dunav se hvali kako je za vreme služenja u vojnoj policiji naučio manje nego za nedelju dana provedenih u bataljonu Sudoplatov – jedna je od rečenica iz njihovog teksta iz koje se jasno vidi da nije reč o aktivnim pripadnicima Vojske Srbije.

Čak i da je tačno da je reč o državljanima Srbije, “Danas” tendenciozno izbegava da stavi u naslov da nisu u pitanju aktivni pripadnici Vojske Srbije čime stavljaju u problem celu državu Srbiju i stvaraju ratnohuškačku atmosferu, te lažu da se naši vojnici bore u Ukrajini.

Inače, prema našem zakonu, za one koji učestvuju u ratu u drugim zemljama sledi kazna zatvora do 10 godina.

Kada je reč o krivičnim delima učestovanja u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi, ona obuhvataju državljane Srbije koji učestvuju u ratu ili oružanom sukobu u stranoj državi kao pripadnici vojnih ili paravojnih jedinica koje su u sukobu, a nisu pripadnici neke srpske misije pri međunarodnim organizacijama.

Za građane Srbije koji učestvuju u oružanom sukobu u stranoj zemlji predviđena je kazna zatvora od šest meseci do pet godina, a teži oblik tog krivičnog dela je ono kada je učinjeno u sastavu grupe i tada je propisana kazna od jedne do osam godina.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar