Više ne koristi obične šampone: Oprala je kosu sodom bikarbonom i šokirala se rezultatom!

Dodala je dva proizvoda u šampon i dobila smesu koja može da pomogne i protiv peruti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Blogerka po imenu Sonet Laubert dugo je imala problem sa lošom i oštećenom kosom, dok je razmišljala da se ošiša na kratko kako bi rešila problem. Međutim, eksperimentisala je i otkrilatrik uz pomoć kojeg je preporodila kosu.

Naime, u šampon je ubacila jeftinu namirnicu koju svaka kuća ima, a reč je o sodi bikarboni koja ima višenamensku primenu.

– Šokirala sam se shvativši koliko je moja kosa počela bolje izgledati otkad, umesto klasičnih, koristim šampon napravljen od soda bikarbone. Osim što zaista blista, nije izložena štetnim hemikalijama kojih u kozmetičkim proizvodima s mirisom može biti čak više od 4000, što je zastrašujuće. Osim toga, ti šamponi uklanjaju prirodna ulja s vlasi pa ga vlasište pojačano proizvodi – opisala je svoje iskustvo.

Blogerka je sama napravila šampon od sode bikarbone, uz vrlo jednostavan postupak.

Foto: Shutterstock

Soda bikarbona se pomeša s vodom u razmeri 1:3, znači na jednu količinu sode idu tri vode. Na primer, za kosu dužine do ramena dovoljno je dve do tri kašike sode. Smesa se nanese na suvu ili mokru kosu od korena prema krajevima i ostavi 1 – 2 minuta, a zatim se ispere vodom.

Potom se ispere mešavinom sirćeta i vode, u razmeri 1:4. Da bi smanjila miris sirćeta, iako on brzo ispari, Sonet u smesu dodaje nekoliko kapi eteričnog ulja lavande, ruzmarina ili mente. Nakon ispiranja tom smesom još se pusti mlaz hladne vode jer ona pomaže zadržati vlagu u vlasima da kosa ne izgleda suvo, osim toga zaglađuje kosu i daje joj sjaj.

Frizeri često savetuju nanošenje sode bikarbone, smatrajući da može pomoći u rešavanju peruti. Međutim, nije preporučljivo da se soda bikarbona često nanosi na kosu i teme, već do 3 puta mesečno.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, stil.kurir.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar