Kolege i prijatelji hirurga sa VMA koji je pretukao ženu u ŠOKU: Izgledali su kao savršen par

Ovaj bračni par ima troje dece

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Poznati hirurg sa Vojnomedicinske akademije N. O. (48), osumnjičen da je pretukao svoju suprugu I. O. (42), danas nije želeo da iznese odbranu kada je priveden u Treće osnovno javno tužilaštvo u Beogradu na saslušanje.

On je, kako je saopšteno, iskoristio zakonsko pravo i odlučio da se, zasad, brani ćutanjem, nakon čega mu je na predlog Tužilaštva, sudija za prethodni postupak odredio pritvor do 30 dana.

Njegov branilac, advokat Đorđe Kalanj za medije kaže:

– Moj klijent nije izneo odbranu u tužilaštvu, koje ga tereti za nasilje u porodici, ali će to svakako uraditi što pre. Pod velikim je stresom, u neverici i potpuno užasnut onim što mu se dešava i stavlja na teret.

Tužilaštvo je danas iznelo detalje krivične prijave protiv hirurga. U pomenutom dokumentu navodi se da ga je 2. februara, po njihovom nalogu, zemunska policija uhapsila zbog sumnje da je od početka januara do početka februara izvršio krivično delo nasilja u porodici.

– U više navrata je prema svojoj supruzi vršio nasilje, šutirajući je nogama i udarajući rukama po glavi i celom telu – navodi se u prijavi. – Udarao ju je predmetima podobnim da se nanesu teške telesne povrede, daveći ženu kablom, čupajući je za kosu, preteći joj, ponižavajući je i vređajući, usled čega je ugrozio njeno spokojstvo i telesni integritet.

U prijavi se navodi i da je, tom prilikom, doktor supruzi naneo višestruke povrede u predelu glave, butina, vrata, trupa i ruku, usled čega su I. O. polomljena četiri rebra, kao i leva laktična kost, koje su kvalifikovane kao teške telesne povrede. Osim toga, ona ima i brojne podlive, hematome…

– S obzirom na to da postoje okolnosti da će boravkom na slobodi uticati na svedoke, ponoviti krivično delo ili drugo kojim preti, kao i da je za ono za šta se tereti N. O. zaprećena kazna zatvora preko pet godina zatvora, te da je došlo do uznemirenja javnosti i da je reč o nasilju, tužilaštvo je podnelo predlog nadležnom sudu da doktoru odredi pritvor – naveli su iz ove institucije.

Kolege, prijatelji i komšije porodice osumnjičenog lekara i dalje su u neverici da je on u porodičnoj kući zlostavljao suprugu, sa kojom ima troje maloletne dece. Tim pre, jer su spolja izgledali kao savršen par. Na osnovu njihovih zajedničkih fotografija koje su oboje objavljivali na društvenim mrežama, delovali su da imaju skladan i srećan brak.

– N. O. je poslednjih mesec dana bio na bolovanju – priča jedan od njegovih prijatelja.

– Imao je izvesne probleme sa kožom, ali koliko mi je poznato, nikakvih drugih i ozbiljnijih. Nikada nije delovao agresivno, naprotiv. Među kolegama, kao i pacijentima, slovi za izuzetnog stručnjaka u oblasti plastične hirurgije, ali i kao dobar i porodičan čovek. I za njegovu suprugu, koja je pravnik, svi imamo samo reči hvale. On je poreklom iz Dalmacije, a ona sa Kosova. Znam da je imao teško detinjstvo, ali isto tako da je sa suprugom delovao da su zadovoljni, srećni, zaljubljeni, izrodili su troje dece… Zaista sam i dalje u šoku!

ODUZETA MU DVA PIŠTOLJA

Istraga će utvrditi kako je i zbog čega došlo do porodičnog nasilja u domu poznatog hirurga. Ukoliko se dokaže da je lekar počinio krivično delo za koje se tereti, preti mu kazna od najmanje dve do 10 godina zatvora.

Osim toga, prilikom hapšenja i pretresa kuće, policija je u njoj pronašla i oružje.

Doktor, koji je i potpukovnik Vojske Srbije je, navodno, njime pretio supruzi ubistvom:

– Reč je o dva pištolja koja su u legalnom posedu – navodi naš izvor. – Jedan je doktorov, dok je drugi, navodno, njegovog brata. Oba su oduzeta.

NE ŽELE GA

Ima i onih kolega koji kada su čuli da je poznati doktor uhapšen, više nemaju u njega poverenja. Reč je o pojedinim lekarima sa VMA. Pored toga, vlasnici nekoliko privatnih klinika sa kojima je sarađivao, nakon vesti o hapšenju, odlučili su da sa njim više ne sarađuju, odnosno izbrisali su ga sa dosadašnjeg spiska zaposlenih.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar