Danijel je silovao najbolju drugaricu, pa upao u ZAMKU: Htela je da se ubije, a onda povukla hrabar potez

Nakon zlostavljanja, pokušala je da se distancira od silovatelja, ali nije odmah smogla snage da ga prijavi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: printscreen Twitter/@ellieokwilson

Devojka iz Škotske je 2019. uključila diktafon na svom telefonu i sakrila ga u tašnu pre nego što je nervozno prišla muškarcu koji je silovao.

Eli Vilson (25) se nadala da će na taj način snimiti priznanje bivšeg “najboljeg druga” Danijela Mekfarlana, sa kojim je kratko bila u vezi. To joj je pošlo za rukom, a tokom suđenja se ispostavilo da je tako obezbedila krunski dokaz protiv silovatelja, koji je u julu prošle godine osuđen na pet godina zatvora.

Eli se za vreme studija medicine strastveno bavila atlekom i pobeđivala na takmičenjima. Preko tog sporta je 2017. upoznala Danijela, a on je ubrzo postao njen trener i, kako kaže, najbolji prijatelj, piše San. Na sudu je utvrđeno da je bila silovana nekoliko puta između decembra 2017. i februara 2018. godine.

Bivša atletičarka je opisala kako je plakala i molila Danijela da prestane, a takođe je objavila nasilničke poruke koje joj je slao. U jednoj od njih je čak priznao svoj zločin, ali ona u početku “nije mogla da prihvati” da joj je Danijel to uradio, pa je on nastavio da je manipuliše. Eli kaže da je njen “prijatelj” tvrdio da joj niko neće verovati, a kasnije je terao da izbriše poruke.

Na snimku razgovora koji je objavljen na suđenju čuje se kako Eli pita Danijela da li je svestan koliko se ona užasno oseća kada on tvrdi da je nije silovao, iako je svesna da jeste.

– Eli, već smo utvrdili da jesam, ali ljudi koji treba da mi veruju, mi veruju  – čuje se Danijelov odgovor na snimku, kojim priznaje zločin.

– Ali oni veruju u laž… – nastavlja Eli.

– Reći ću im istinu jednog dana, ali ne danas – tvrdi on.

– Hoćeš li im reći istinu o tome šta si mi uradio? – pitala ga je Eli, ali se njegov odgovor ne čuje jasno

– Kako se osećaš pobodom toga? – insistira Eli.

– Osećam se dobro znajući da nisam u zatvoru – odgovara joj na kraju Danijel.

Nakon zlostavljanja kroz koje je prošla, pokušala je da se distancira od silovatelja, ali nije odmah smogla snage da ga prijavi, već se “uspavljivala plakanjem”.

– Našla sam snagu kada sam se malo distancirala od njega i odlučila da mi treba konkretan dokaz silovanja jer bi on stalno menjao priču između toga da me je silovao i da me nikada nije silovao. Pokušao je da me ubedi da je sve u mojoj glavi i ugasio me. Zbog svog mentalnog zdravlja, znala sam da moram da ga snimim kako priznaje šta je uradio – kazala je ona za San.

– Iskreno, bila sam prestravljena. Brinula sam se da će pomisliti da nešto nije u redu, postati sumnjičav i pronaći moj telefon. Kasnije, dok sam to slušala, pomislila sam “O Bože, to je zaista uspelo”, i to je postalo veoma važan dokaz na sudu – ispričala je Eli.

Međutim, iako ga je prijavila policiji 2020. godine, on je uspeo da upiše drugi fakultet, u Edinburgu, dok je čekao suđenje.

Pretpostavila sam da univerzitet ne zna pa sam im poslala mejl da ih upozorim. Bila sam zabrinuta da druge studentkinje ne postanu žrtve. Iz Edinburga su mi odgovorili da su već upoznati sa tim i da su bili svesni svega, ali su ipak odlučili da ga puste – kazala je devojka koja nije mogla da veruje kada je videla Danijela u uniformi tog fakulteta na društvenim mrežama.

Eli kaže da je dugo patila od posttraumatskog poremećaja i da je 2019. pokušala da se ubije, zbog čega je završila u bolnici. Tokom suđenja Danijel je tvrdio da je sve to bilo inscenirano.

– Pre nego što je poslat u zatvor, kad god bih izašla u javnost, videla bih njegovo lice na licima drugih muškaraca na ulici i zamrzla se – priznala je ona.

Iako je njen silovatelj proglašen krivim, odluka porote nije bila jednoglasna, dok Eli nije zadovoljna presudom od pet godina.

– Da je priznao šta mi je uradio i izvinio se, bila bih srećnija, ali on je sebe predstavio kao žrtvu. Sve kroz šta sam prošla na sudu zbog laži koje je izrekao i načina na koji se ponašao izazvalo je dodatni bol i traumu – rekla je ona.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, The Sun

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar