POZNATO zašto su ubijeni vlasnici Pink taksija: Belivukov klan imao PLAN poput Pabla Eskobara

Jedan likvidiran 2015, drugi nestao 2016. godine

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen, TANJUG, E-stock, Ilustracija

Suvlasnike Pink taksija Teodora Gaćešu i Miroslava Rankovića ubio je klan Veljka Belivuka i Marka Miljkovića, i to kako bi preuzeli njihovo taksi udruženje i po ugledu na najpoznatijeg svetskog narko-bosa Pabla Eskobara preko njega prali novac od droge, najnoviji su detalji iz istrage.

Izvor otkriva da se sumnja da je Gaćeša, koji je bio većinski vlasnik Pink taksija, ubijen na ulici 2015. godine jer je odbio da im preda udruženje, dok je Ranković godinu dana kasnije otet, ubijen i zakopan jer je potom odbio da im ustupi svoj udeo.

– Marko Miljković mi je ispričao da je ašovom udarao Rankovića u vrat, a onda ga nožem, koji je zvao lovački nož, ubo nekoliko puta u stomak. Njegovo telo su bacili u rupu – ispričao je Lalić u utorak pred Specijalnim sudom na suđenju klanu Belivuk-Miljković.

Lalić: I Kojić učestvovao

Svedok-saradnik Srđan Lalić je za ubistvo Rankovića optužio Marka Miljkovića, kao i optuženog Nebojšu Jankovića. Naveo je da je zaključio da je u zločinu učestvovao i Miljkovićev kum Mirko Kojić, koji je takođe nestao 2020. Lalić je naveo da je i Kojić ubijen.

Miljković: Lalić mi kači još dva ubistva, pa da raščivijamo. Kojim sam ja to ašovom i lovačkim nožem ubio? Kako sam oteo Rankovića?

Lalić: Ti si mi pričao da si ga udario ašovom, pa si ga ubo, ti si to nazvao rambo nožem, ne znam gde je zakopan.

Miljković: Ko je drugi ubijeni?

Lalić: Mogu da pretpostavim.

Zet Miroslava Rankovića, koji je nestao 12. aprila 2016. i od tada se o njegovoj sudbini ništa ne zna, kaže da nije pratio suđenje i da ne zna šta je tačno rečeno.

– Više ne očekujem ništa, iskreno. Ipak, njegova najuža porodica sigurno očekuje da se ponovo pokrene istraga i da se dođe do istine – kaže Rankovićev zet Emir Petrović.

On je ranije ispričao da je Ranković poslednji put viđen kod prostorija Pink taksija 12. aprila 2016. oko 15 sati.

– Miroslav je trebalo da dođe kući, ali kako se nije pojavljivao, moja supruga se zabrinula. Pokušali smo da ga dobijemo, međutim, telefoni su mu bili isključeni. Uvek nam se javljao gde god da krene. Tog dana nije imao nikakve planove, trebalo je samo da dođe kući. Veoma smo bili zabrinuti i, na insistiranje moje supruge, prijavili smo policiji nestanak – ispričao je Petrović tada.

Ranković, za kog je Lalić ispričao da mu je lično Miljković presudio, bio je ranije oženjen sestrom Teodora Gaćeše. Gaćeša je inače ubijen u Kozarčevoj ulici, koja je u neposrednoj blizini prostorija Pink taksija.

Hronologija

– Gaćeša ubijen u maju 2015. kod prostorija Pink taksija

– Nepoznati napadači na njega ispalili četiri metka

– Gaćešu dva metka pogodila u leđa, a dva u glavu, iz pištolja s prigušivačem

– Ranković je otet na ulici 12. aprila 2016.

Navodno, sumnja se da je zloglasni klan imao plan da preuzme Pink taksi, a razlog je bio pranje novca stečenog trgovinom drogom.

Ranković je bio častan

– Poznavao sam Miroslava dobro, bio je častan čovek, zato je i nestao s lica zemlje, jer nije hteo da se proda. Klan je hteo da preuzme taksi udruženje jer se dosta novca obrće, pa bi im to bio legalan posao kojim bi mogli da operu prljav novac. Klan je to hteo po uzoru na Pabla Eskobara, ali nisu uspeli. Ukoliko oni stoje iza ubistava, nije im pomoglo da se dočepaju udruženja – kaže sagovornik.

“Ubio sam dva kuma”

Marko Miljković je u jednoj prepisci putem kriptovane aplikacije Skaj rekao: “Kakav sam ja kralj, ubio sam dva kuma”, a sumnja se da su to Vlastimir Milošević, koji je likvidiran u martu 2017. na tramvajskim šinama u Beogradu, i bivši policajac Mirko Kojić Koja sa Zvezdare, koji se od 2020. vodi kao nestao. Sumnja se da su ga članovi klana tada oteli, otrovali i samleli u mašini za mlevenje mesa, kao i mnoge druge žrtve. Inače, Kojić je iz policije otišao 2020. Njemu se u odsustvu sudilo za ubistvo Vlastimira Miloševića, ali je oslobođen optužbi.

Inače, kuća u Učiteljskom naselju u Beogradu, u kojoj je Marko Miljković živeo s porodicom, nalazi se samo nekoliko stotina metara od mesta ubistva Teodora Gaćeše, ali i mesta gde je Ranković poslednji put viđen.

BONUS VIDEO:Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar