BEŽANIJA! Novinarke Marija Antić i Jelena Sotirović dale otkaz na N1: Raspada se Šolakova televizija!

Medijski biznis Junajted grupe u Srbiji nalazi se na ivici propasti, a odlasci Marije Antić i Jelene Sotirović potvrda su beznađa koje tamo vlada

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Youtube/Shutterstock/United group/Ilustracija

Uskoro će kod Dragana Šolaka ostati da rade samo oni koji nemaju gde da odu!

Minja Miletić, Jugoslav Ćosić, Jelena Zorić, Milan Šarić… dugačak je spisak novinarskih zvezda koje su u prethodnom periodu dale otkaz na TV N1, nezadovoljni zbog stanja u toj medijskoj kući, manjka profesionalizma i objektivnosti i brutalnih pritisaka bahatog gazde Šolaka na uređivačku politiku.

Kako ekskluzivno saznajemo, ovih dana su sa N1 odlučile da odu još dve novinarke među najvažnijima u toj televiziji – Marija Antić i Jelena Sotirović!

Marija Antić, urednica i popularna voditeljka jutarnjeg programa, i Jelena Sotirović, producent i voditeljka, bile su u redakciji N1 od njenog osnivanja 2014. godine.

Posle više od osam godina odlučile su da odu zbog istih razloga kao i njihove nekadašnje kolege: stanje na Šolakovoj televiziji postalo je nepodnošljivo, uređivačka politika je potpuno u službi političkih i poslovnih interesa vlasnika iz Junajted grupe, slobodno novinarstvo, kojim se N1 toliko diči, zapravo ne postoji ni u tragovima. “Veži konja gde ti gazda Šolak kaže”, na to se sveo rad u ovoj lažno nezavisnoj televiziji.
Isto kao nešto ranije Miletićka, Zorićka, Ćosić, Šarić, ali i dopisnica iz Vojvodine Vanja Kovačev i meteorolog Milena Lazarević, došlo je vreme kada Marija Antić i Jelena Sotirović tu presiju više nisu mogle da trpe!

S tim što je sada stanje na N1 čak lošije nego što je bilo pre godinu ili dve – gledanost im je još manja, a finansijski problemi još veći. Nekada su delom bili finansirani novcem koji je zarađivala TV Sport klub, ali otkad su engleska Premijer liga i utakmice fudbalske reprezentacije Srbije počeli da se emituju na Telekomovim kanalima Arena Sport prihodi Šolakove sportske televizije svedeni su na minimum.

Zapravo, celokupan medijski biznis Dragana Šolaka i Junajted grupe u Srbiji nalazi se na ivici propasti, a odlasci Marije Antić i Jelene Sotirović sa N1 potvrda su beznađa koje tamo vlada.

Miletić: Da mi je bilo dobro, ne bih otišla

Minja Miletić, direktorka programa i novinarska zvezda televizije Euronjuz Srbija, govorila je za portal Cenzolovka o tome zašto je svojevremeno dala otkaz na Šolakovoj televiziji.

– Da mi je bilo mnogo dobro na N1 sigurno ne bih otišla odatle. Niko nije od dobrog pobegao. Zasitila sam se jutarnjeg programa, ali i drugih stvari poput toga da stalno iste goste vrtim u krug. Takođe, atmosfera tamo nije takva kakvom je predstavljaju… Možda menadžment na N1 nije primetio da treba nešto drugo da radim, a možda nisam više htela više da budem sigurna kuća za opoziciju. Sigurno da neće meni tviter zajednica da određuje gde ću da radim, s kim ću da se družim i ko su moje kolege – ispričala je Minja Miletić.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar