Andrea Petković o Noletu: Ovo je bio najbolji tenis ikad!

- Fascinantno je gledati ga godinama. On je očiglednio mentalno jak, fizički spreman

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Bivša poznata teniserka Andrea Petković “skenirala” je igru Novaka Đokovića i naglasila u čemu je najbolji.

– Ako posmatramo Novaka u poslednje dve nedelje, igrao je verovatno najbolji tenis ikad. Njegova najjača snaga su njegove oči – on vidi lopticu ranije nego bilo ko – a tu je i njegova prilagodljivost. On nema određeni “Novakov stil” igre, ali može da se adaptira na bilo koje uslove, podlogu i protivnika – napisala je Nemica.

– Da li je potrebno da igra defanzivno? On to može. Da li je potrebno da bude agresivan? On može i to. Da li je potrebno da uzvraća udarce? I te kako može i to. Boris Beker mi je nedavno rekao nešto interesantno – Novak je kao voda, nikad ne možeš da ga uhvatiš – dodala je ona.

Andrea Petković igrala je od 2006. do 2022, branila boje Nemačke u kojoj je odrasla nakon što su se njeni roditelji preselili iz Tuzle. Otac joj je poznati teniser Zoran Petković, bivši član Dejvis kup reprezentacije Jugoslavije. On je najbolje rezultate na grend slemovima ostvarivala kada se 2014. plasirala u polufinale Rolan Garosa i u četvrtfinale US Opena i Australijan opena 2011. godine. Evo šta još kaže o Noletu.

– Fascinantno je gledati ga godinama. On je očiglednio mentalno jak, fizički spreman i tako dalje, sve to stoji, ali prilagodljivost ga čini skoro nepobedivim, jer kao protivnik nikad ne znaš ko će on biti sa druge strane mreže. Takođe… Nekad deluje da je njegov najveći protivnik Goran – nasmejala se za kraj Andrea, aludirajući na Novakove izlive besa na terenu, najčešće usmerene upravo ka treneru Ivaniševiću.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar