Sitnice prave veliku razliku: Četiri stvari koje svaki par treba da uradi u toku godine

Ponekad nije loše ni da se na neko vreme razdvojite

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Na venčanju nažalost ne dobijate uputstvo za upotrebu niti bilo kakav vodič koji bi vam mogao pomoći da se snađete u braku i nosite sa svim izazovima koji slede. Kao rezultat toga, mnogi brakovi “umiru sporom smrću”, što biva neprimećemo od strane osoba u njima sve dok ne bude prekasno.

Naime, jedan od glavnih razloga zbog kojih brakovi propadaju je taj što ga mnogi stavljaju na samo dno stvari koje su im bitne. Kao i cvet koji vene kada ga ne zalivate, brak takođe ima tendenciju da izgubi svoj sjaj ako ga ne negujete. Iako brak često zahteva težak rad, zapravo su sitnice u njemu one koje prave razliku.

Otputujte negde samo vas dvoje

Znamo, znamo: ko još ima vremena i novca za odlazak na putovanje daleko od svega? Život bračnog para je haotičan i svodi se na žongliranje u toku 24h sa stvarima poput brige o deci, kućnim poslovima, poslovnim obavezama i brojnim računima. Međutim, kako biste zaista “prodisali” i imali snage za sve to, neophodno je da s vremena na vreme napunite svoje baterije. Nije neophodno da odete na Karibe, jer će i vikend u obližnjem spa centru poslužiti svrsi. Dovoljno je da ste sami i bez obaveza.

Razdvojite se i idite nedge sami

Činjenica je da osobe u braku provode dosta vremena zajedno, ali iako je to u početku jako prijatno, vremenom one počinju jedna drugu da uzimaju zdravo za gotovo. Sati i dani postaju predvidljivi i više nema uzbuđenja i iščekivanja. Neverovatno, ali istinito je da jedna mala stvar može promeniti ovakav sled događaja. Ono što vam je potrebno jeste da se razdvojite i da nedostajete jedno drugom. Kraće putovanje bez supruga je ono koje vas može ponovo povezati sa njim.

Foto: Shutterstock

Slavite male stvari

Kako se brak odmiče od svog početka tako se sve manje pažnje pridaje sitnicama. Život kao da postaje suviše zauzet da bi se bilo ko od nas zaustavio i prepoznao kada vidi nešto posebno. Kada se problem nametnu u braku, sitnice često ostaju neprimećene i to je velika šteta. Možda zvuči smešno, ali važnije od plaćanja rate za stan je činjenica da se vaš suprug setio vaše godišnjice braka i kupio vam cveće. Sitnice su važne jer one pokazuju da ste voljeni.

Prepričajte svoju ljubavnu priču

Da li postoji lepša priča na svetu za jedan par od one koja opisuje njihov prvi susret i početak zabavljanja? S vremena na vreme potrebno je da se prisetite kako je sve počelo i šta ste sve imali na početku. Ne misli se na materijalne stvari već na vreme koje ste davali jedno drugom, ljubav i pažnju. Vaša priča će vam dati priliku da shvatite šta je zapravo važno i da su mnoge stvari prolazne, poput problema sa kojima se sada suočavate.

BONUS VIDEO:Izvor: Objektiv.rs, magazin.novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar