Ministar Vučević u poseti Republici Severnoj Makedoniji (FOTO)

Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Izaslanik predsednika Republike i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića potpredsednik Vlade i ministar odbrane Miloš Vučević boravi u dvodnevnoj poseti Republici Severnoj Makedoniji, gde će prisustvovati obeležavanju praznika Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji.

Na početku posete, ministar Vučević i gradonačelnik Kumanova Maksim Dimitrievski obišli su Osnovnu školu Karpoš u selu Umin Dol u opštini Kumanovo, što je bila prilika za susret i razgovor sa učenicima te škole koji pohađaju nastavu na predmetu “Jezik i kultura Srba”.

Ministar Vučević, tom prilikom, ukazao je na značaj podrške srpskoj zajednici u Republici Severnoj Makedoniji na očuvanju duhovnog, nacionalnog i kulturnog identiteta.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Милош Вучевић (@milosvucevic_odbrana)


Obilasku je prisustvovala i ambasadorka Republike Srbije u Republici Severnoj Makedoniji Nevena Jovanović.

U nastavku posete, ministar odbrane će danas u Kumanovu obići i Kulturno- umetničko društvo “Srpski vez”, a potom prisustvovati, sa delegacijom Ministarstva odbrane Republike Srbije, Svečanoj svetosavskoj akademiji povodom Dana Svetog Save – nacionalnog praznika Srba u Republici Severnoj Makedoniji u Zanatskom domu u tom gradu.

Tokom posete Republici Severnoj Makedoniji, ministar Vučević sutra će se sastati sa ministarkom odbrane Slavjankom Petrovskom, a potom i sa predsednikom Vlade Dimitrom Кovačevskim.

BONUS VIDEO:

Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar