Mrkela o pripremama, novim igračima, pojačanjima: “Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana”

Sportski direktor Crvene zvezde ističe da klub na pripremama forsira mlade igrače

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela je govorio za klupsku televiziju o sadašnjem prelaznom roku i dodao da će se crveno-beli pojačati ako se ukaže prilika.

Ekipa se trenutno nalazi na pripremama u Antaliji, a sportski direktor je zadovoljan učinjenim do sada.

– Imali smo veliki broj igrača i utakmica, čekaju nas još dva meča, ali su svi mogli da dobiju priliku, a trener je stigao da isproba različite fudbalere, varijacije u timu, kao i sisteme. Mislim da su svi fudbaleri veoma dobro odgovorili na zahteve koje je stručni štab postavio pred njih. Postigli smo dobre rezultate u pripremnom periodu i pokazali da različite ekipe mogu da funkcionišu dobro i da doprinesu u rezultatskom smislu – rekao je Mrkela.

On nije isključio mogućnost da Crvena zvezda dobije još neko pojačanje do kraja prelaznog roka.

– Prelazni rok nije gotov do poslednjeg dana. Uglavnom se u svetu najveći i najbolji transferi dešavaju pred kraj prelaznog roka. Mi smo zadovoljni onim što smo uradili u ovom prelaznom roku i sa Piterom Olanjinkom na leto, ali ako se ukaže prava prilika, pojačaćemo Zvezdu najbolje što možemo.

Zvezda postaje sve atraktivnija za igrače, za sve to zaslužni su rezultati prethodnih godina.

– Benefit dobrih rezultata i dobrog rada u klubu je i naš status koji imamo u Evropi. Na visokom smo mestu kada je u pitanju rejting klubova u UEFA i to nam je omogućilo da budemo privilegovani na žrebovima ove godine i da imamo mogućnost da igramo direktno Ligu šampiona. To je benefit, a u razgovorima sa igračima potenciramo to da će imati mogućnost da igraju i Superligu i Ligu šampiona, što je veoma privlačno za njih – naveo je Mrkela.

Pozicija koja je najčešće bila na udaru kritika je pozicija desnog beka, Zvezda sada ima dva nova igrača po desnoj strani.

– U toku prošlog prelaznog roka smo započeli proces podmlađivanja ekipe, svesni da tako mora da bude, jer uprkos tome što smo ostvarivali dobre rezultate, ništa nije večno i stvari moraju da se menjaju. Doveli smo nekoliko mladih igrača, sad konkretno Viga i Nikolića, dva desna beka, obojica rođeni 1999. godine. Vigo je već skrenuo pažnju na sebe, jer dolazi iz zemlje svetskog prvaka, iz kvalitetne lige i uspešnog kluba kakav je River Plejt. Očekujemo mnogo od njega i verujem da će se predstaviti u dobrom svetlu. Stigao je maksimalno spreman, što je veoma bitno, a primetno je i da je veliki profesionalac, tako da će se ubrzo naći na terenu. Konkurencija pojačava kvalitet, jer kad imate više dobrih rešenja na jednoj poziciji, na svakom treningu je borba za mesto u timu i to je naša ideja. Nikolić je ostavio dobar utisak i pokazao da je neko na koga može da se računa u prvenstvu i Evropi.

Na pripremama klub se trudi da forsira mlade igrače.

– Na ovim pripremama smo imali osam bonusa, s tim da je Jovan Mituljikić otišao na pozajmicu, a tu su još dva, tri mlada stranca, tako da se trudimo da naš tim ima Zvezdin DNK, da tu bude mnogo igrača iz Omladinske škole. Eraković je odličan primer toga. On je standardan prvotimac i više ne liči na bonus igrača, a u ovom trenutku imamo još šest kvalitetnih fudbalera koji su dobijali šansu jesenas i koji će imati sve značajniju ulogu u Zvezdi – rekao je Mrkela.

Na kraju naglasio koji su ciljevi Crvene zvezde.

– Imamo ciljeve od kojih ne odustajemo. Hoćemo da budemo šampioni, kao i da učestvujemo u grupnoj fazi evropskog takmičenja, uz promociju mladih igrača. Ne odustajemo od toga i da li je ritam četvrtak-nedelja kao što je bio cele jeseni ili smo manje rasterećeni kao što će to biti slučaj na proleće – nije važno. Idemo od utakmice do utakmice da u svakom meču pokažemo kvalitet i mislim da smo to demonstrirali u prethodnih šest, sedam godina. Cilj nam je i da dodatno porastemo u ovih šest meseci kako bi imali snage da naredne jeseni igramo veoma važno takmičenje – istakao je sportski direktor Crvene zvezde.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar