Robot Atlas kida na plesnom podijumu, a pogledajte kako se snašao na gradilištu (VIDEO)

Humanoidna mašina prikazuje neverovatne sposobnosti

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Boston Dynamics

Kompanija Boston Dynamics je poznata po sofisticiranim robotima, koji mogu da izvedu najosetljivije poteze i okrete, nešto o čemu Maskov Optimus još može da sanja.

Američki gigant osnovan je 1992, a nekoliko godina kasnije prodat je Hyundaiju za 1,1 milijardu dolara.

Tamošnji stručnjaci svakodnevno rade na usavršavanju svojih mašina, a sada imamo priliku da vidimo “mišićavog” Atlasa na gradilištu.

Ništa od Olimpijade

Pre nego što objasnimo kako je humanoidni robot napredovao, podsetićemo da se Atlas pripremao za Olimpijske igre u Tokiju, gde je trebalo da zablista punim sjajem, ali ga je poput ostalih sportista poremetila pandemija.

S druge strane, njegov “mlađi brat” Spot pronašao je vlasnike/poslove širom sveta, putujući od Singapura do Novog Zelanda i Rusije.

Pre dve godine, Boston Dynamics je objavio snimak kako se njihovi roboti zabavljaju uz čuveni hit “Do You Love Me”, i oduševio svet.

Foto: Printscreen Youtube / Boston Dynamics

Ne poznaje prepreke

U poslednjem videu, glavnu ulogu ima Atlas koji je dobio specijalne hvataljke i mogućnost da podiže/prenosi teret.

Njegov zadatak je da asistira građevincima, a vidimo ga kako donosi torbu s alatom, skače sa visine, prelazi različite površine, i izvodi salto!

Ovi potezi predstavljaju napredak u njegovom razvoju, a ostaje da vidimo koliko će vremena proći dok armija Atlasa ne osvane na gradilištima širom sveta.

 

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar