Travolta, spavaš li mirno: Roboti “pokidali” na plesnom podijumu (VIDEO)

Neverovatan snimak nije montaža, već prikazuje koliko je tehnologija napredovala

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube / Boston Dynamics

Boston Dynamics je poznat po Spotu, Atlasu i Handleu, a kompanija nas je upravo obradovala neverovatnim snimkom, u kojem njihovi roboti pokazuju plesne sposobnosti.

Ono što ćete videti, priznajemo, deluje kao montaža, ali nije. Tehnologija je toliko napredovala da su mašine u stanju da izvedu najosetljivije poteze i okrete, dobro se zabavljajući uz čuveni hit “Do You Love Me”.

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju – Objektiv.rs

Američki gigant osnovan je 1992, a nedavno je prodat Hyundaiju za 1,1 milijardu dolara. Svetu se predstavio s robotom BigDog, a projekat je realizovan pod okriljem DARPA.

Obišli ceo svet

Objektiv je ranije pisao o Atlasu, koji se “naporno pripremao” za Olimpijske igre u Tokiju, ali ga je poput ostalih sportista poremetila pandemija.

S druge strane, Spot je pronašao vlasnike širom sveta, putujući od Singapura do Novog Zelanda i Rusije. Obavlja složene zadatke i učestvuje u neprestanoj borbi s opakom koronom.

Na kraju imamo i Handlea, stručnjaka za utovar/istovar robe. Možda deluje kao jednostavan zadatak, ali za njegovu proizvodnju korišćena je najmodernija tehnologija.

Ali, sve to sada nije važno, jer su u prvom planu njihove plesačke sposobnosti. Roboti su toliko okretni i živahni da bi mogli da se prijave na svetsko takmičenje.

U jednom trenutku, imitiraju pokrete Džona Travolte i Ume Turman iz kultnog filma “Petparačke priče”.

Snimak je na Twitteru objavio i milijarder Ilon Mask, napominjujući da nije reč o (CGI) animaciji. Toliko je nestvarno.



Izvor: Objektiv.rs/S.K.

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar