Ona je NAJMLAĐA studentkinja u istoriji FDU-a: Naša glumica zbog smrti muža umalo da ODUSTANE od karijere

Ona iz braka sa pravnikom ima dve ćerke

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen Youtube

Jelica Sretenović jedna je od najpoznatijih glumica sa naših prostora. Njen život specifičan je po mnogo čemu, ali će svakako ostati upamćena kao najmlađa osoba koja je upisala Fakultet dramskih umetnosti.

Jelica je svoju profesiju odabrala još u ranom detinjstvu. Bila je član radio grupe Bate Miladinovića u “Radio Beogradu”, u emisiji “Dobro veče deco”. Išla je redovno na glumačke sekcije u osnovnoj školi “Ćirilo i Metodije”, koju je ujedno i pohađala. Već nakon završene druge godine u Gimnaziji, ona odlučuje da oproba sreću na Fakultetu dramskih umetnosti.

– Ja sam mnogo žurila da postanem glumica! To sam želela otkad znam za sebe – izjavila je u jednom intervjuu.

Jelicu je publika najpre zavolela kao Koviljku Koku Stanković iz serije “Bolji život”, ali i po duetu “Ruska čokolada” sa grupom “Poslednja igra leptira”.

Foto: Printscreen/Youtube

Iako je imala želju i plan da malo uživa u devojačkom životu, glumica se udala kada je imala samo devetnaest godina za pravnika Miloša Sretenovića, koji je jedan od osnivača “Univerzitetskog kliničkog centra”.

Mioš je preminuo usled srčanih problema 1999. godine, nakon dvadeset pet godina braka. Njegova smrt glumici je veoma teško pala, a veliku podršku joj je pružio reditelj Zdravko Šotra koji joj je u tom periodu dodelio ulogu Kaliope, u svojoj čuvenoj adaptaciji romana “Zona Zamrova”.

Povratak na posao je glumici dosta značio. Radeći na ovim projektima, Jelica je lakše prebrodila gubitak svog supruga, ali ljubav prema njemu ni sa godinama nije jenjavala.

Ona iz braka sa pravnikom ima dve ćerke, Anu i jedanaest godina mlađu Olju. Obe, kako kaže, imaju dara za glumu, ali se ne bave tim pozivom.

Popularna glumica je i baka sada već punoletnog unuka koji nosi ime po svom dedi, Jeličinom suprugu. Miloš i njegovi roditelji žive u Švedskoj, tako da Jelica često putuje, ali i oni redovno dolaze kod nje.

Izjavila je i da su se nakon Mišine smrti pojavili neki muškarci u njenom životu, međutim ni jedan nije mogao da zameni pokojnog supruga.

Glumu je upisala u klasi profesora Predraga Bajčetića i bila je najmlađa u svojoj grupi, pa su je ostale kolege obožavale. Tokom studija se udala, u aprilu je rodila ćerku Anu, a u maju je diplomirala. Njeni kolege iz klase bili su Gorica Popović, Tanja Bošković, Milan Štrljić.

BONUS VIDEO:Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar