Derbi kola ABA lige igra se u Morači: Novi težak zadatak za Crvenu zvezdu

Nema sumnje da nas čeka spektakl

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: aba-liga.com/Buducnost VOLI

Utakmica 15. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene Zvezde, koja počinje ove nedelje od 19.30, od izuzetnog je značaja za obe ekipe. Naime, Podgoričani nakon sjajne partije protiv Hamburg Tauersa, žele da se iskupe domaćoj publici za nesrećni poraz od Splita. Crveno-beli bi eventualnom pobedom nastavili svoj sjajni niz od osam uzastopnih pobeda u regionalnom takmičenju.

Zvezda trenutno zauzima treće mesto sa 12 pobeda i jednim porazom, dok je podgorički tim na petom mestu sa skorom 9/5.

Ovo će biti 55. meč dva tima u regionalnom takmičenju, trenutno Zvezda vodi u međusobnom skoru sa 29-25, a podgorički tim je 20 pobeda zabeležio na svom terenu.

Trener Crvene zvezde Duško Ivanović je tokom igračke karijere nastupao za Budućnost od 1980. do 1987. godine, a pred meč u ABA ligi prisetio se tog vremena.

– Podgorica je moj grad, to je moj klub, a svaki put kada uđem u dvoranu ‘Morača’ za koju sam vezan, prisetim se svih onih godina koje sam prošao sa mojim saigračima- rekao je Ivanović.

O samom meču rekao je:

– Što se utakmice tiče, očekuje nas vrlo teška utakmica, ekipa Budućnosti pojačana Grinom (Erik) i O’Brajanom (Džej Džej) je ozbiljna ekipa koja konkuriše za najviši plasman ne samo u ABA ligi, već i u Evropi. Moraćemo da odigramo izuzetno dobru odbranu, a sa druge strane I vrlo strpljivo u napadu- rekao je Ivanović, preneo je klupski sajt.

Pred ovaj susret za medije je govorio i Vladimir Jovanović, trener podgoričke Budućnosti.

– Zvezda je u ovom momentu apsolutni favorit, jedan od najboljih timova u ABA ligi i tim koji trenutno igra jako dobru košarku na najvećem mogućem nivou kao što je Evroliga- smatra trener podgoričkog kluba.

Nema sumnje da nas čeka spektakl, jer je iz Podgorice stigla informacija da je Hala Morača već odavno rasprodata, te crveno-beli neće imati niti malo lak posao. Ali, ako neka ekipa zna da igra pred popunjenim dvoranama to je Crvena zvezda.

BONUS VIDEO:

 



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar