Genijalna ideja: Mesijeva soba iz Katara se pretvara u nešto fascinantno! (FOTO)

Mesto gde je živeo najbolji igrač Mundijala, postaće svedočanstvo za nove generacije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP Photo/Gustavo Garello

Univerzitet u Kataru je saopštio da će sobu u kojoj je boravila argentinska zvezda Lionel Mesi tokom Svetskog prvenstva 2022. pretvoriti u mali muzej.

Državna katarska novinska agencija KNA objavila je na svom Tviter nalogu da Mesijeva soba u univerzitetu neće više primati goste. Zadržaće sve što je superstar Pari Sen Žermena ostavio u njoj, i to kao mali muzej za studente i posetioce ove zemlje.

Hitmi al Hitmi, direktor komunikacije i odnosa sa javnošću na univerzitetu u Kataru, rekao je za katarski list “Al Šark” da su nadležni uredili sobe kako bi obezbedili sve što je igračima bilo potrebno. Prema Al Hitmi to su stanovi sa pet zvezdica i dosta se razlikuju od hotelskog smešataja u drugim zemljama.

Takođe je naveo da su dodati neki sadržaji kako bi se ispunili Fifini standardi.

– Soba argetinskog reprezentativca ostaće nepromenjena i biće dostupna samo posetiocima, a ne za boravak jer će služiti kao mali muzej koji će sadžati sve Mesijeve stvari i biće dostupno za studente i buduće generacije i svedok velikih dostignuća koje je Mesi postigao na Svetskom prvenstvu – dodao je Al Hitmi.

Argentina je po treći put osvojila Svetsko prvenstvo. i to posle titula 1978. i 1986. godine. Mesi je osvojio jedini veliki trofej koji još uvek nije imao.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar