Ministar Đorđe Milićević podržao jačanje veza Velikog Gradišta sa dijasporom (FOTO)

Ovo je prvi radni sastanak koji novoformirani kabinet Vlade Republike Srbije i opština Veliko Gradište imaju sa dijasporom

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Mihajlo Vasić

Opština Veliko Gradište već godinama sprovodi akcije kojima želi da učvrsti veze i pojača saradnju sa svojim građanima koji su na privremenom radu u inostranstvu. Jedan od velikih koraka ka tome bio je radni sastanak ministra bez portfelja zaduženog za saradnju sa dijasporom, gospodina Đorđa Milićevića, čelnika opštine Veliko Gradište i pojedinih predstavnika dijaspore.

Ovo je prvi radni sastanak koji novoformirani kabinet Vlade Republike Srbije i opština Veliko Gradište imaju sa dijasporom, a namera je da Dani dijaspore i ovaj vid okupljanja preraste u tradiciju koja će doprineti boljoj saradnji i definisanju mera i aktivnosti koji će svakako biti od značaja za naše sugrađane u dijaspori.

Ispred opštine Veliko Gradište sastanku su prisustovali Dragan Milić, predsednik opštine,Vladimir Štrbac, predsednik Skupštine opštine, Slađan Marković, zamenik predsednika opštine,Solfina Jovanović, zamenik predsednika Skupštine i Jasmina Štrbac, rukovodilac odeljenja za lokalni ekonomski razvoj.

Nakon radnog sastanka usledio je promotivni događaj nazvan Veza matice i dijaspore (koreni nas spajaju-razdaljine razdvaju) u selu Čeljeva Bara gde su sugrađani, a posebno sugrađani koji su na privremenom radu u inostranstvu, imali prilike da ministru daju predloge i iznesu probleme sa kojima se susreću.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar