Da biste bili srećni, važno je da ih odbacite: Pet stvari koje treba da ostavite iza sebe u 2022. godini

Pokušajte maksimalno da uživate u praznicima i izbegnete teskobu i stres

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kraj godine sa sobom nosi sumiranje prethodne i razmišljanje o onome što bi trebalo da promenimo.

Ako želite da u 2023. uđete rasterećeni i kao bolja vezrija sebe, počnite da radite na tome da se rešavate nepotrebnih navika koje narušavaju vaše psihičko zdravlje.

Evo koje navike prve treba da izbacite, a koje vam konstantno crpe energiju.

1. Pokušaj da sve držite pod kontrolom

Navika stalnog praćenja svega, preispitivanja, jer se čini da nešto može poći naopako, izaziva stalni osećaj anksioznosti. A ovo je direktan put do stresa. Postavite eksperiment u ponašanju: počnite da delegirate neke od odgovornosti na kolegu (ako ste uključeni u isti projekat) ili člana porodice – i vidite da li oni to mogu da podnesu. Možda sumnjate u njih uzalud?

2. Prestanite da trpite ono što vam se ne sviđa

Kada tolerišemo faktore koji su nama neprijatni, gomilamo iritaciju u sebi. Za stvari koje vam ne prijaju naučite da kažete “ne”. Ukoliko vas neko uvredi, otvorteno o tome razgovarajte sa tom osobom. Kada ste uznemireni i ispunjeni morem emocija, izbacite ih na način koji vam najviše prija – vežbajte, šetajte, pevajte, udarajte jastuk, idite na trčanje…

Foto: Shutterstock

3. Konačno se rešite mišljenja drugih

Postoje osobe koje se celog života trude da ispune očekivanja drugih ljudi, plaše se šta bi drugi moglči reći ili misliti o njima, plaše se da budu svoji. Sve dok se plašimo da li će nas neko osuditi, mi se udaljavamo od sebe, i igramo životu uloge koje drugima odgovaraju.

4. Izbegavajte ljude koji narušavaju vaše samopoštovanje

Postoje osobe koje ugrožavaju samopouzdanje drugih kako bi maksimalno podigli svoje. Ne dozvolite nikome da vas iskorišćava. Naučite da se oduprete toksičnim osobama. Izaberite da budete okruženi ljudima koji vas vole, poštuju, podstiču na rast i raduju se vašem uspehu.

5. Rešite se navike da skladišite nepotrebne stvari

Sve ono što vam više ne koristi u domu i u životu, odbacite. Očistite prostor stana, desktop, telefonski imenik. Izbacite sve staro i nepotrebno. Možda su prijatne promene već na pragu, ali za njih nema mesta u vašem životu. Uklonite staro i doći će novo. Ovo je zakon po kome energija cirkuliše.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs, sensa.mondo.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar