Da li je bilo nameštanja utakmica u Kataru? FIFA izdala važno saopštenje!

Fifa je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Andre Penner

Međunarodna fudbalska federacija (FIFA) saopštila je danas da nisu pronadjene naznake “manipulacije” ili nepravilnosti na utakmicama na nedavno završenom Svetskom prvenstvu u Kataru.

Radna grupa za integritet je pažljivo pregledala snimke 64 utakmice odigrane na Mundijalu kako bi uočila bilo kakvu nepravilnost ili pokušaj manipulacije. U podnetom izveštaju tvrdi se da takvi slučajevi nisu identifikovani, navodi se na sajtu svetske kuće fudbala.

Analizirana su legalna tržišta kladjenja, sprovedene su brojne istrage u više jurisdikcija i pregledan je nadzor na mestima takmičenja kako bi se sprečio bilo kakav pokušaj manipulacije utakmicama.

Fifa je navela da će nastaviti da radi sa članovima Radne grupe za integritet u cilju zaštite budućih takmičenja, počevši od Svetskog prvenstva za žene 2023. godine.

Takođe, svetska kuća fudbala nastaviće da razvija svoje strategije integriteta sa konfederacjama, udruženjima članica i drugim zainteresovanim stranama u borbi protiv manipulacije utakmicama.

Bonus video:Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar