Infantino na udaru bivšeg predsednika FIFA: Nekadašnjem prvom čoveku se ne dopadaju nove ideje!

Smatra da se tako urušava fudbal

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Ono što se u ovom trenutku dešava, prekomerna je komercijalizacija fudbala, izjavio je danas bivši predsednik Međunarodne fudbalske federacije (FIFA) Sep Blater, koji je kritikovao organizaciju Svetskog prvenstva sa 48 reprezentacija, prenosi AP.

Blater je u intervjuu nemačkom nedeljniku “Cajt” kritikovao planove aktuelnog prvog čoveka FIFA-e Đanija Infantina o promeni formata na narednom Mundijalu i Svetskom klupskom prvenstvu.

– Postoje pokušaji da se iscedi iz limuna sve više i više, na primer SP sa 48 reprezentacija ili sada Svetsko klupsko prvenstvo koje se mora posmatrati kao direktna konkurencija Ligi šampiona – rekao je Blater.

FIFA ovde zadire u nešto što je se zapravo ne tiče, a to je klupski fudbal, dodao je Blater.

Mundijal 2026. godine biće održan u SAD, Meksiku i Kanadi, a na njemu će po prvi put učestvovati 48 reprezentacija.

AP podseća da će se na ovaj način ispuniti Infantinovo predizborno obećanje o većem i inkluzivnijem SP na kome će učestvovati i druge ekipe koje nisu iz Evrope i Južne Amerike. Na nedavnom SP u Kataru učestvovale su 32 reprezentacije.

Infantino je prošle nedelje najavio promenu formata Svetskog klupskog prvenstva od 2025. godine na kome bi trebalo da učestvuje 32 kluba.

Blater se u junu 2015. godine povukao sa funkcije zbog skandala u vezi sa korupcijom u FIFA-i. On je istakao da “nema nikakvu vezu sa Infantinom”.

– Infantino komunicira sa mnom samo preko advokata – rekao je Blater.

BONUS VIDEO:

Bivši prvi čovek FIFA spustio Džaku: Evo šta je poručio kapitenu Švajcarske nakon poraza od Portugala!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar