Miljković imao KLJUČNU ULOGU u zločinima: Nasmejani koljač Lalić otkrio “zadatke” u klanu Velje Nevolje

Suđenje ozloglašenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće nastavljeno sledeće nedelje za kada su zakazana četiri ročišta

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ ZORAN ZESTIC/ RADE PRELIC nr, Printscreen/Ilustracija

“Nasmejani koljač” Srđan Lalić izneo je na prethodnim ročištima prvi deo svoje odbrane o zločinima ozloglašenog klana Veljka Belivuka i Marka Miljkovića i otkrio nove detalje, do sada nepoznate o funkcionisanju ove kriminalne grupe

Među njima, nalazi se najjeziviji – da je Marko Miljković bio glavni za izvršavanje monstruoznih zločina, od osmišljavanja do samog izvršenja.

Suđenje ozloglašenom klanu Veljka Belivuka i Marka Miljkovića biće nastavljeno sledeće nedelje za kada su zakazana četiri ročišta. Očekuje se da svedok okrivljeni Srđan Lalić nastavi sa iznošenjem odbrane, odnosno da odgovara na pitanja svojih nekadašnjih saradnika.

On je na prethodnim suđenjima iznosio svoju odbranu, u kojoj je priznao sve šta mu se stavlja na teret izneo je nakon što je sa Tužilaštvom za organizovani kriminal sklopio sporazum o priznanju krivice kojim je dogovorio da će ispričati sve šta zna o zločinima u zamenu za kaznu od 18 godina robije.

Lalić je tako izneo niz novih informacija o zločinima, pričao o ulogama svakog okrivljenog u ovom kriminalnom klanu, otkrio neka nova imena od saradnika grupe, ali i ukazao ko je imao glavnu ulogu u zločinima. Ime koje je najviše spominjao i što se organizacije zločina tiče, ali i jezivih ubistava, pa na kraju i hvaljenja nakon ubistava jeste – Marko Miljković. Belivuka je spomenuo tek nekoliko puta “usputno”.

Kako je ispričao njegova saradnja sa klanom Velje Nevolje počela je još 2017. godine, kada mu je Marko Miljković ispričao da je Vlastimir Milošević tražio da se Miljkoviću baci molotovljev koktel na kuću u Krnjači. Zajedno sa Belivukom od Lalića je tada tražio da učestvuje u pratnji Vlastimira Miloševića.

– Ja sam postavio GPS lokator na točku u tom periodu, a takođe sam organizoao u postavljanju skrivene kamere, preko puta stana Vlastimira Miloševića. Nisam znao da će biti likvidiran, o likvidaciji sam saznao putem medija a kasnije mi je Miljlković u razgovorima pričao kako je jedva ubedio Jankovića da krene sa njim u izvršenje – rekao je Lalić na suđenju.
Takođe, Lalić je ispričao i deo razgovora sa Miljkovićem, kada mu je saopštio o stvaranju “jake grupe oslonjenu na kavački klan i Radoja Zvicera”.

Miljković je sudeći po iskazu Lalića imao ključnu ulogu i u likvidaciji Ljubomira Lainovića, koji je ispričao je Lalić ubio Ljubomira Kiću Markovića i Igora Dedovića i Stevana Stamatovića.

– Jednom mi Miljković govori da se Skaj aparati sprže Lainovićevoj majici i bratu. On mi je objasnio da je Lainović postao svojeglav i da može da bude velika opasnost i da kontromitujući materijal – rekao je Lalić i ispričao da je za smrt ovog mladića saznao kada mu je Miljković pokazao fotografije na kojima se vidi da je ubijen.

Lalić je ispričao trenutak kada je direkno uključen u zločin i to po pozivu Marka Miljkovića sa pričom da je njegov kum Mirko Kojić postao velika pretnja za njega – što zbog ubistva na šinama, što zbog saznanja i učestvovanja u drugim likvidacijama.

Miljković je rekao da treba da mu pomognemo u otmici i livkidaciji. Niko se nije protivio i ja sam pretpostaviio da bi bilo štetno ja da regujem – rekao je Lalić koji je naglasio da je nakon ubistva Kojića saznao da je Miljković zajedno sa Markom Budimirom ubio kuma produžnim kablom.

– Miljković je rekao da nije lako ubiti čoveka, pa je uzeo ostatke kabla i na kraju mu slomio vrat. (…) Miljković je rekao da je kuća u Ritopeku na idealnoj lokaciji, da je idealna za ubistva – ispričao je Lalić.

Zverstvo Marka Miljkovića Lalić je detaljno opisao u slučaju navijača Partizana Gorana Veličkovića Goksija. Kako je rekao, Belivuk je prvo razgovarao sa Veličkovićem u tajnoj prostoriji u kući strave u Ritopeku, da su priču završili blagim tonom nakon čega je Belivuk rekao da Goksija više niko ne udara. Međutim, posle nekog vremena Belivuk se vraća sa Miljkovićem.

– Mljković je ušao sa sekirom sa držajom od metar. Imala je plavo sečivo. Prozborio je par rečenica sa Goranom i rekao: “Ajde Goksi vreme je”. Miljković je snažno zamahnuo – rekao je Lalić.

“Samo sa leševima blejim”

Inače, prema navodima optužnice, Miljković je 4. avgusta 2020. godine poslao sliku ekrana telefona jedne žrtve – Gorana Veličkovića Goksija, NN licu sa sledećom sadržinom: „Moram na put malo da odmorim, odlepiću brate… samo s leševima blejim… čudno mi je kad vidim živog čoveka… što je najjače nikako spisak da se smanji… kako nam kažu ovi braća iz CG.. ovo nijesmo ni u Meksiku viđeli što vi činite tu… ja sam čekao da se oporavim od korone da bih ubijao, tuga…“.

Takođe, kako se navodi u optužnici Miljković je u svom telefonu držao fotografije svih svojih žrtava. Optužnicom, on se tereti za šest od sedam ubistava za koliko se sudi ovom kriminalnom klanu.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar