NLO opet glavna tema? Pentagon pojasnio stav o vanzemaljcima, mnoge će zanimatu

Trenutno nema dokaza da su sleteli ili pali na našu planetu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Novo telo, koje je osnovao Pentagon da ispita prijavljena viđenja NLO, do sada nije pronašlo nikakve dokaze o vanzemaljskom životu, saopštilo je američko Ministarstvo odbrane, prenosi RT.

– Kancelarija za rešavanje anomalija za sve domene (AARO), koja je osnovana ovog jula da prati neidentifikovane objekte na nebu, svemiru i pod vodom, i da proceni svaku bezbednosnu pretnju koju oni mogu predstavljati, primila je „nekoliko stotina“ dodatnih izveštaja o neobjašnjivim fenomena – rekao je novinarima u petak šef tela dr Šon Kirkpatrik.

Međutim, prema podsekretaru odbrane za obaveštajnu službu Ronaldu Moltriju, stručnjaci AARO-a „nisu videli ništa što bi nas navelo da verujemo da je bilo koji od objekata koje smo videli vanzemaljskog porekla“.

– Nisam video ništa što bi sugerisalo da je došlo do posete vanzemaljaca ili sudara vanzemaljaca – dodao je Moltri, prenosi RT.

Podsekretar je takođe rekao da SAD smatraju da svaki „neovlašćeni sistem“ u svom vazdušnom prostoru predstavlja „pretnju bezbednosti“, piše RT.

I Kirkpatrik i Moltri su odbili da otkriju koliko je od oko 400 slučajeva pod istragom već identifikovano.

Kirkpatrik je takođe rekao da AARO radi na proširenju svoje sposobnosti za identifikaciju NLO-a, uključujući ponovnu kalibraciju senzora i koordinaciju sa Pentagonom i američkom obaveštajnom zajednicom.Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar