Najveće EKONOMSKO ČUDO od početka pandemije: Sve je poskupelo, a NAJSKUPLJE stoji u mestu

U poslednjih godinu dana vlade razvijenog sveta stavile su desetine milijardi evra, dolara, funti, franaka u ruke miliona ljudi

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Kupci u Euro zoni i izvan nje svedoci su svakodnevnog povećanja cena proizvoda i usluga. Prehrambeni proizvodi, energija, komunalije, građevinski inputi, zemljište, stanovi itd. beleže snažan rast svojih prodajnih vrednosti.

Svakom pismenom čoveku, apsolutno je jasno da inflacija pokazuje svoje ružno lice.

Naime u poslednjih godinu dana vlade razvijenog sveta stavile su desetine milijardi evra, dolara, funti, franaka u ruke miliona ljudi.

Fizička i pravna lica akumuliranu poslovnu dobit štite na razne načine. Vremenski posmatrano najveći broj istih štiti se inertnom kupovinom nepokretnosti nerazmišljajući da li su iste precenjene usled ogromne količine novca na svetskom monetarnom tržištu.

Jedan od najboljih načina zaštite imovine, jeste prebacivanje iste u drugu imovinsku klasu – zlato.

Jedan od retkih imovinskih oblika čija vrednost je doživela negativnu korekciju od trenutka kretanja snažne inflacije jeste zlato.

Da li je to logično?

Ekonomski posmatrano, logike nema. Sadašnja vrednost zlata održava se veštački putem hartija od vrednosti koje imaju pokriće u zlatu.

Nedavno je Svetska banka za Međunarodna poravnjanja proglasila fizičko (alocirano) zlato prvoklasnom imovinom, a hartije od vrednosti koje imaju pokriće u zlatu visoko rizičnom imovinom.

Sadašnja vrednost zlata je daleko od realne, tj potcenjena je.

Razdvajanjem fizičkog zlata i hartija od vrednosti očekivano je da će vrednost zlata neminovno promeniti svoju sadašnju poziciju.

Zlato je poznato kao čuvar imovine. Opšte je poznato da vrednost zlata snažnije raste u odnosu na stopu inflacije. Zlato ima status gotovinskog ekvivalenta shodno tome da se radi o visokolikvidnoj imovinskoj klasi.

U Evropi se beleži snažan trend kupovine zlata od strane srednjih i velikih pravnih lica koja na taj način štite svoju neraspoređenu dobit.

Zlatara Gold regionalni uvoznik investicionog zlata iz prestižnih svetskih kovnica, omogućila je kupovinu najvrednijeg plemenitog metala na jednostavan način.

U Srbiji od 2018.godine na promet investicionog zlata ukinut je PDV, što je našu zemlju izdvojilo od zemalja iz našeg neposrednog okruženja.

Sve to je uticalo da Zlatara Gold postane regionalni centar za kupovinu investicionog zlata, gde osim naših građana, zlato kupuju građani Crne Gore, BiH, Makedonije, Mađarske, kao i naši građani koji žive širom sveta.

U ponudi se nalaze prestižni svetski brendovi: Argor Heraeus, HERAEUS I VALCAMBI Suisse.

Sve informacije o kupovini investicionog zlata možete dobiti:Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar