Konkurs za dodelu stipendija! Patrijarh objavio lepe vesti: SPC finansira studente OVIH PET FAKULTETA

Ovu lepu vest za studente završnih godina objavio je i na društvenim mrežama patrijarh SPC Porfirije

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen/Instagram

Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka je, uz blagoslov patrijarha Porfirija, raspisala konkurs za dodelu godišnjih stipendija studentima završnih godina redovnih studija Medicinskog fakulteta, Pravnog fakulteta, Filozofskog fakulteta, Elektrotehničkog fakulteta i Pravoslavnog Bogoslovskog fakulteta Univerziteta u Beogradu.

Ovu lepu vest za studente završnih godina objavio je i na društvenim mrežama patrijarh SPC Porfirije.

– Sa posebnom radošću obaveštavam sve zainteresovane studente završnih godina redovnih studija Medicinskog, Pravnog, Filosofskog, Elektrotehničkog i Bogoslovskog fakulteta da će Arhiepiskopija beogradsko-karlovačka i ove godine nastaviti sa dodelom godišnjih stipendija – navodi se u objavi na zvaničnoj Instagram stranici prvog čoveka SPC.

Objašnjeno je da pravo učešća imaju svi studenti upisani na završnu godinu studija navedenih fakulteta, s tim da do 20. decembra u kancelariju br. 26 u Patrijaršijskom dvoru u Beogradu, dužni da podnesu potvrdu o prosečnoj oceni, potvrdu o broju godina studiranja i potvrdu o imovnom stanju.

– Izbor dva kandidata sa svakog fakulteta koji će, na osnovu priložene dokumentacije, dobiti stipendiju vršiće komisija pod predsedništvom vikarnog Episkopa novobrdskog g. Ilariona i članova arhimandrita Danila, upravitelja Zadužbine Sime Igumanova, i mr Sandre Dabić, sekretara Odbora za versku nastavu Arhiepiskopije beogradsko-karlovačke – dodaje se u objavi patrijarha Porfirija.

Rezultati konkursa biće objavljeni do Božića, a svečana dodela stipendija održana o prazniku Svetog Vasilija Velikog.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar