Vladimir Lučić potpisao deklaraciju: Jeftiniji roming između regiona i Evropske unije

Predsednik Vučić je istakao da je to dličan sporazum za naše građane

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock,Alo

Generalni direktor kompanije Telekom Srbija Vladimir Lučić danas je u Tirani potpisao deklaraciju o smanjenju cene rominga između zemalja Zapadnog Balkana i EU.

Ceremonija je održana u okviru samita EU – Zapadni Balkan, dok je u ime Republike Srbije bio prisutan predsednik Aleksandar Vučić.

Deklaraciju su potpisali čelni ljudi telekomunikacionih operatera iz regiona i EU, a dogovor će stupiti na snagu u toku 2023. godine.

Smanjenje cene rominga za telefonske razgovore i ostale usluge operatera doprineće kvalitetnijem životu građana, daće dodatni podsticaj turizmu, doprineće smanjenju operativnih troškova za privredu i pružiće podsticaj poslovanju u okviru regiona i sa EU.

Predsednik Aleksandar Vučić se oglasio izjavom u kojoj se zahvalio evropskim zvaničnicima na podršci za dobijanje jeftinijih usluga u sistemu rominga između mobilnih operatera EU i Zapadnog Balkana.

Istakao je da je sporazum dobra stvar za naše građane koji će boraviti ili putovati, recimo, u Nemačku ili Francusku, i odatle razgovarati mobilnim telefonom sa Srbijom.

U julu 2021. ukinut je roming za mobilnu telefoniju na Zapadnom Balkanu i od tada se radilo na pojeftinjenju cena rominga između EU i regiona.

BONUS VIDEO:

Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar