Fantastične vesti za celu Srbiju: Novak Đoković će se boriti za desetu titulu u Melburnu! (FOTO)

Saznao je Đoković istovremeno da će biti peti nosilac

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Printscreen

Objavljena je lista učesnika za predstojeći Australijan open, a velike vesti za sve jeste da se na njoj posle godinu dana pauze zbog dobro poznate situacije ponovo nalazi Novak Đoković!

Srpski teniser je prošle zime imao problem sa vizom zbog vakcinisanja, zbog čega nije mogao da se bori za jubilarnu deset titulu. Zatvarali su Đokovića i u imigrantski hotel, nekoliko puta ga vodili po sudovima, a na kraju ga deportovali uz zabranu ulaska.

Međutim, došlo je do promene vlasti, nova je odmah poništila odluku prethodne, a istovremeno su se i pravila ulaska u Australiju drastično promenila. Sada više nije potrebna vakcina za ulazak, kao ni za učešće na velikim turnirima.

Saznao je Đoković istovremeno da će biti peti nosilac, što mu je zapravo omogućila titula na Završnom mastersu u Torinu posle koje se dodatno pomerio unapred na ATP rang listi.

Prvi nosilac biće Karlitos Alkaraz, drugi će biti Rafael Nadal, treći Kasper Rud, a četvrti Stefanos Cicipas. To odmah znači da će Novak sa nekim od njih igrati pre polufinala, a sigurno je da bi mu najbolje legao Rud kojeg je dobio u finalu u Torinu.

Od srpskih igrača se na listi nalazi još Miomir Kecmanović, koji će biti 29. nosilac, kao i Filip Krajinović, Laslo Đere i Dušan Lajović, koji neće morati da igraju kvalifikacije.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar