Svedočenje Lalića: Dok smo mleli niko nije pokazao da mu je loše, da vođe ne bi pogrešno protumačile

Srđan Lalić govorio je na današnjem suđenju i o ubistvu Nikole Mitića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
FOTO:TANJUG-AP/ZORAN ZESTIĆ/nr

Pripadnici organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića dovedeni su u Specijalni sud u Beogradu, gde im se nastavlja suđenje za sedam ubistava, trgovinu drogom, nezakonito držanje i nošenje oružja, otmicu i silovanje.

Srđan Lalić govorio je na današnjem suđenju o ubistvu Nikole Mitića.

Vezano za ubistvo Mitića, sudija mu je predočila iskaz Bojana Hrvatina, jer ima nekih nepoklapanja u njihovim iskazima, kad je reč o tome gde se ko od optuženih nalazio u trenutku otmice.

Lalić je naveo da je tačno onako kako je on ispričao.

Sudiju je interesovalo i zašto je u slučaju otmice Nikole Mitića korišćena radio stanica, a ne komunikacija preko “skaja”.

Okrivljeni saradnik objašnjava da je u tom slučaju bila neophodna brzina u prenošenju informacija.

Svedok saradnik Srđan Lalić odgovara kako se održavala prostorija u Ritopeku

– Detaljno sam čistio prostoriju u Ritopeku gde su ubijane žrtve. Draganić je bio zadužen za sklapanje i rasklapanje mašine i za njeno održavanje. Ja sam uglavnom pomagao u ispiranju i posipanje sone kiseline i varikine, kako bi se uklonili dnk tragovi žrtava. Miris varikine i sone kiseline je jak, a prostorija zatvorena, dolazilo je do iritacija u grlu, kašljanja. Posle ispiranja vodom prostorije i delova mašine, u kadi se pospe kiselina da se još opere mašina, a onda se pospe kiselina po podu prostorije.

Pojašnjava da su pojedini su nosili autolimarske kombinezone i naočare za brušenje, prilikom ubistava.

– Ja sam leti bio u donjem vešu, a koristila su se i radna odela. Od obuće su se koristile čizme, koje su se posle izvršenja krivičnog dela bacale. Posle bi se kupovale nove.

Sudija: Da li je mašina mogla da melje i kosti?

Lalić: Da, tako je. Provod cevi je 15-20 cm. Pomenuo sam da se delovi na tu meru i pripremaju. Naravno sa sve kostima. Ne bi smeli da budu veliki delovi, da ne bi došlo do zastoja i slično.

Sudija: Da li je bilo kome pozlilo u tom momentu?

Lalić:  Ja nikada nisam video da je nekome pozlilo. U tim situacijama niko ne bi ni pokazao slabost, jer bi moglo loše da se protumači od strane vođa grupe.  Pre usitnjavanja lobanje, ugalvnom mesarksim nožem je uklanjan skalp, kako se ne bi zaglavila kosa u mašini. Kupovali smo mesarske noževe u raznim radnjama, sigurno smo četiri puta kupovali. Ja sam uglavnom išao po te noževe, a išao je i Draganić sa Jankovićem.

Podsetimo, pre dva dana sa ispitivanjem su otpočeli zamenici tužioca Zoran Babić i Saša Ivanić, kao i sudsko veće na čijem čelu je sudija Vinka Beraha Nikačević. Kad oni budu završili sa postavljanjem pitanja, na red će doći optuženi i njihovi branioci. Inače, Srđan Lalić je sklopio sporazum sa TOK da mora pred sudom da ispriča sve što mu je poznato o delovanju kriminalne grupe, kako bi mu sud izrekao kaznu od 18 godina zatvora. Pored Lalića, sporazume su sklopili i optuženi Bojan Hrvatin i Nikola Spasojević. Prvi ima dogovor za 15 godina robije, dok je Spasojević napravio sporazum za dve godine manje.

BONUS VIDEO:



Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar