Kudus slomio Koreju: Gana pobedila i ostala borbi za nokaut fazu! (VIDEO)

Odlična utakmica za mladog fudbalera Ajaksa

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/AP

Fudbalska reprezentacija Gane došla je do pobede nad selekcijom Južne Koreje rezultatom 3:2 u okviru grupne faze Svetskog prvenstva.

Od samog početka smo znali da nas čeka veoma zanimljiva utakmica, a duel afričke i azijske reprezentacije upravo nam je to i pružio.

Prvo poluvreme je apsolutno bilo na strani “crnih zvezda” koje su za gotovo deset minuta stekle prednost od 2:0.

Mrežu Koreje načeo je Salisu u 24. minutu da bi deset minuta kasnije pogodak za Ganu postigao Kudus, oba ova gola namestio je iskusni Džordan Aju.

Ipak, još jednom se dokazalo da je 2:0 najopasniji rezultat, pošto je ulazak Li Kang Ina u igru potpuno podigao Južnu Koreju.

Dva brza pogotka Čoa u 58. i 61. minutu potpuno su vratili meč u egal, a agresivan pristup Južne Koreje samo je otvorio prostor za kontre Gane.

Upravo iz jedne takve situacije Inaki Vilijams pronalazi Mohameda Kudusa, koji svojim drugim golom ponovo vraća prednost reprezentaciji iz Afrike.


Standings provided by Sofascore

Sva dešavanja sa meča pratite uz “lajv-blog”:

POLUVREME: GANA – JUŽNA KOREJA 2:0

68. minut – Neće se bez borbe predati ni Gana, sada Kudus trese mrežu Koreje na asistenciju Mensaha i opet vodi afrička selekcija.

61. minut – Veliku promenu na terenu je napravio ulazak Li Kang Ina, uspela je Južna Koreja da se potpuno vrati u meč, a strelac je još jednom bio Čo.

58. minut – Sjajna akcija Južne Koreje po levoj strani, gde je Li Kang In uputio preciznu loptu u šesnaesterac prema Čou koji je spretnu trznuo glavom i matirao golmana Gane.

34. minut – Gana povećava prednost. Kudus je strelac. Sjajno je centrirao Džordan Aju, kao i kod prvog gola, a Kudusu je ostalo da trzajem glavom sprovede loptu u gol Koreje.

24. minut – Vodi Gana. Salisu postiže pogodak. Centrirao je Aju iz prekida, posle rikošeta u 16 metara lopta je pala na nogu afričkom defanzivcu i on ju je poslao u mrežu. Gledao se VAR, pošto je lopta pogodila u ruku jednog od braće Aju, ali je na kraju priznat pogodak. Bila je Koreja bolji protivnik do ovog trenutka, ali nije uspela da iskoristi svoje šanse.

 

1. minut – Utakmica je počela.

SASTAVI

Južna Koreja (4-2-3-1): Kim Seungju – Kim Đinsu, Kim Min Dže, Kim Mun Hvan – Jung – Hvan – Kvon, Jeong, Son – Čo.

Gana (4-1-2-3): Ati Zigi – Lampti, Amarti, Salisu, Mensa – Abdul Samed – Parti, Kudus – Dž. Aju, Vilijams, A. Aju.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar