Dostavljen dokaz: Saradnik Džonija sa Vračara bio IZA REŠETAKA u vreme ubistva Šarca za koje se sumnjiči?

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika grupe "vračarci", kojima se na teret stavlja više krivičnih dela

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: MUP Srbije, Ilustracija

Moj klijent Vojin Stupar u vreme izvršenja krivičnog dela za koje ga sumnjiče u Srbiji, nalazio se u Istražnom zatvoru u Spužu, a dokaze o tome sam pre nekoliko dana dostavio nadležnim organima u Beogradu – kaže, za “Novosti“, advokat Marko Radović.

On nije želeo da otkriva detalje onog što se Stuparu, koji se, osim što je označen kao član “kavačkog klana”, sumnjiči i da je deo kriminalne grupe “vračarci”, stavlja na teret uz obrazloženje da je reč o postupku koji nosi oznaku tajno.

– U ovom trenutku vam ništa više od ovog ne mogu saopštiti. Verujem da će sada i nadležni organi Srbije imati drugačiji stav u odnosnu na mog klijenta, jer oni u vreme pokretanja istrage nisu imali podatke o tome da je Stupar u sporno vreme bio u zatvoru – dodaje Radović.

On se osvrnuo i na informaciju koja se pojavila u medijima da je njegov klijent uhapšen.

– Nije uhapšen. Njemu je nakon puštanja uz jemstvo u decembru 2020. godine, uz meru oduzimanja putnih isprava i zabrane napuštanja mesta boravka, izrečena i mera obaveznog javljanja policiji u Kotoru svakog ponedeljka. Tako da se on u ponedeljak uredno javio kotorskoj policiji nakon čega je zadržan – kazao je Radović.

Vojin Stupar je, dodaje on, iz medija saznao za raspisivanje poternice, ali je bez obzira na to saznanje pošao da se javi policiji.

– Tokom saslušanja pred sudijom za istragu, on se izjašnjavao na okolnosti određivanja ekstradicionog pritvora, ali je ujedno u celosti negirao ono za šta ga sumnjiče nadležni organi Republike Srbije. Sudija Suzana Mugoša je donela odluku da ne odredi pritvor, što je po mojoj oceni jedina ispravna odluka budući da se Stuparu sudi pred crnogorskim pravosuđem – kazao je Radović.

Prema naredbi o sprovođenju istrage Tužilaštva za organizovani kriminal, Stuparu se na teret stavlja da je sa osumnjičenim Ivanom Biletićem, koji je u bekstvu, u Crnu Goru prebacio Lazara Ilića, kome se na teret stavlja da je 17. oktobra 2020. u TC “Ušće” u Beogradu pucao na Aleksandra Šarca. Ovaj je od zadobijenih povreda preminuo devet dana kasnije u bolnici.

Prema tvrdnjama TOK, Stupar i Biletić su Ilićevo prebacivanje organizovali po nalogu Nikole Vušovića, zvanog Džoni, sa Vračara, koji je, kako se sumnja, sa Urošem Piperskim bio na čelu kriminalne grupe “vračarci”. Pripadnicima ove grupe pored ubistva Šarca, na teret se stavljaju i ubistva Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića Čađe, kao i nekoliko pokušaja ubistva.

U pritvoru u Srbiji nalazi se više od 30 pripadnika grupe “vračarci”, kojima se na teret stavlja više krivičnih dela.

SUDE MU U SLUČAJU “JADRAN”

Radović objašnjava da ekstradicioni pritvor može trajati najduže šest meseci, što ne predstavlja realan rok u kojem bi mogao biti okončan postupak koji se vodi protiv Stupara.

– Suđenje u slučaju javnosti poznatom kao “Jadran” (sprečen pokušaj šverca 56 kilograma kokaina) počinje iznova zbog promene sudskog veća. U tom slučaju, neophodno je, osim okrivljenih, ponovo saslušati svedoka-saradnika i ostale svedoke, a početak suđenja zakazan je za 21. decembar, zbog čega nije realno očekivati da predmet bude pravosnažno okončan u roku od šest meseci – dodao je Radović.

BONUS VIDEO:Izvor: Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar