Misteriozni udari UZNEMIRILI Beograđane: Veliki broj ljudi prijavio čudne DETONACIJE, ovo je objašnjenje

U Beogradu se neretko ispaljuju plotuni za praznike, ali takve aktivnosti od strane Vojske Srbije danas nisu ni bile u planu

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:shutterstcok

Desetak čudnih udara, nalik detonacijama danas se čulo u prestonici, a glasni zvukovi su najjače odjeknuli u Novom Beogradu. Pojedini građani su uznemireni, mnogi su pomislili da je reč o udaru groma, ali se ispostavilo da danas grmljavine, barem kada je reč o Beogradu, nije bilo.

U Beogradu se neretko ispaljuju plotuni za praznike, ali takve aktivnosti od strane Vojske Srbije danas nisu ni bile u planu.

– Nikakvih eksplozija i detonacija u Beogradu danas nije bilo, niti smo dobili bilo kakvu prijavu od građana da se nešto slično dogodilo, rekao je za medije Darko Glavaš, sekretar za poslove odbrane, vanrednih situacija i koordinaciju nakon što su brojni građani Novog Beograda, ali i centra grada čuli nešto poput prigušenih detonacija, kako su to opisali.

Glavaš kaže da je odmah pošto su se ova vest pojavila, kontaktirao MUP i da mu je rečeno da nikavih ni kontrolisanih niti drugih detonacija nije bilo u glavnom gradu, ali da “jeste bilo buke sa gradilišta zbog olujnog vetra”.

– Bilo je buke na gradilištima, u jednom trenutku je pao lim, to se čulo u centru grada – kaže Glavaš.

On je uputio apel da se u situaciji kada duva ovako jak vetar, kao što je to slučaj danas, a koji u nekim delovima ima i orkansku jačinu, da gradilišta treba da budu dobro obezbeđana, kao i krovovi i terase, sve ono gde bi nagli naleti vetra mogli da obore nešto od predmeta.

– Jak vetar duvaće do sutra ujutru, a poseban apel upućujem gradilištima, da ih dobro obezbede – rekao je Glavaš.

Takođe, dodao je, u ovoj situaciji treba voditi računa i o delovima fasada koji su oštećeni i koji bi takođe mogli da se odlome usled jakog vetra.

BONUS VIDEO:



Izvor: Blic

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar