Pobuna na Svetskom prvenstvu u Kataru: 10 reprezentacija sprema puč protiv FIFA!

Razlog je kapitenska traka

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Tanjug/ AP Photo/Darko Bandic

Sprema se pobuna protiv FIFA! Tek što je počelo Svetsko prvenstvo, a videli smo mnogo problema, od stampeda koji je izbio na ulicama uprkos brojnim stranim snagama reda u Kataru, pa sada do sukoba FIFA, katarskih vlasti i reprezentacija!

Čak deset nacionalnih timova, od kojih osam igra na Svetskom prvenstvu usprotivilo se odluci FIFA da zabrani nošenje “One Love” kapitenske trake koja promoviše LGBT prava na mečevima Svetskog prvenstva. FIFA ima ceo plan koje će se poruke nositi na kapitenskim trakama u kom kolu, a tu nema “One Love” trake!

Zbog toga su se bunile Nemačka, Holandija, Švajcarska, Engleska, Danska, Vels, Francuska i Belgija, kao i Švedska i Norveška koje ne igraju na Mundijalu. Englezi koji od 14 časova izlaze na teren su već u razgovorima sa FIFA oko toga kakve će biti posledice ako budu nosili ovakvu kapitensku traku, ali kapiten Hari Kejn je bio jasan.

– Jasno smo rekli da želimo da nosimo tu kapitensku traku. Znam da fudbalski savez sada priča sa FIFA i siguran sam da ćemo imati tu odluku do sutrašnje utakmice – naglasio je on

Kapiten Nemačke Manuel Nojer je na pitanje da li će na meču prvog kola Mundijala nositi “One Love” poruku na ruci jednostavno rekao “da”, a Virdžil Van Dajk je bio opširniji.

“Nosiću “One Love” oko ruke protiv Senegala. Ništa se u tome ne menja, ali ako bih na početku meča zbog toga dobio žuti karton morao bih da razmislim. Ne volim da igram dok imam žuti karton”, naglasio je kapiten Holandije.

Oglasio se i Velšanin Geret Bejl koji je takođe siguran u odluku da ne odustane od poruke koju želi da prenese.

– To je teška tema za nas kao fudbalere, ali možemo da ukažemo na neke probleme. Pričali smo sa fudbalskim savezom, oni su pričali sa vladom Velsa, koja je u razgovorima sa FIFA i vladom Katara. Reprezentativci su stoprocentno iza te odluke i mi ćemo uraditi sve da podignemo svest o ovoj temi – istakao je on.

Na kraju se oglasio i kapiten Danske Kristijan Eriksen.

– Zalažemo se za naše vrednosti i mi ćemo kao tim nositi “One Love” kapitenske trake. Ne znam koje će biti posledice, videćemo, ali bez obzira na to igraćemo fudbal i želimo da igramo fudbal. To je naš fokus – rekao je Kristijan Eriksen.

Bonus video:

Danas tri utakmice u Kataru: Evo kada i gde možete da gledate mečeve Svetskog prvenstva



Izvor: Mondo

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar