Vesić: Francuska ostaje strateški partner Srbije u Evropi

Vesić je izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja Srbije i Francuske nastaviti i ubuduće

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Ministarstvo

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić sastao se danas sa ambasadorom Republike Francuske u Srbiji Pjerom Košarom, sa kojim je razgovarao o nastavku i unapređenju saradnje u oblastima infrastrukture.

Ovom prilikom ministar Vesić je rekao da su bilateralni odnosi Srbije i Francuske stabilni i tradicionalno prijateljski i da je jačanje političke i ekonomske saradnje sa Fracuskom jedan od prioriteta Vlade Srbije.

Vesić je izrazio nadu da će se dosadašnja uspešna saradnja Srbije i Francuske nastaviti i ubuduće, a posebno kada su u pitanju strateški važni infrastrukturni projekti u Beogradu i Srbiji.

Ministar je naveo da su neki od tih projekata i beogradski metro, izgradnja fabrika otpadnih voda kao i projekat koncesije za beogradski aerodrom.

Ambasador Republike Francuske Pjer Košar zahvalio se ministru na toplom prijemu i čestitao nedavno stupanje na novu dužnost u Vladi Srbije.

Košar je istakao da su odnosi između Srbije i Francuske veoma snažni u raznim oblastima, naročito u oblasti modernizacije infrastrukture i najavio nameru Francuske da aktivno nastavi saradnju sa Srbijom.

On je izrazio zahvalnost Srbiji na poverenju koje ukazuje Francuskoj i njenim preduzećima da aktivno učestvuju na tržištu Srbije.



Izvor:

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar