Sirene za OPASNOST u celoj Ukrajini: Kijev se oglasio povodom pada rakete u Poljskoj, evo šta kažu

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je malo verovatno da je projektil ispalila Rusija

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: ARIS MESSINIS / AFP / Profimedia, Shutterstock/Ilustracija

Dopisnik “Fajnenšal tajmsa” iz Ukrajine Kristofer Miler objavio je na Tviteru da su na snazi sirene za vazdušnu uzbunu trenutno u celoj Ukrajini.

Miler je napisao i da je razgovarao sa Dmitrom Kulebom, ukrajinskim ministrom spoljnih poslova, koji je rekao: “Nemamo ništa novo da objavimo jer čekamo završetak istrage. Nakon završetka istrage ažuriraćemo našu izjavu. Preuranjeno je za komentare dok se istraga ne završi. Videli smo Bajdenovu izjavu”.

Podsetimo, agencija AP pozivajući se na izjave američkih zvaničnika javila je da je projektil koji je pao na istoku Poljske ispalila ukrajinska vojska.

U izveštaju se navodi da preliminarni podaci nagoveštavaju da je “ukrajinska raketa ispaljena kako bi presrela ruski projektil koji je bio usmeren ka jednom objektu ukrajinske energetske infrastrukture”.

AP naglašava da se novi podatak ne podudara sa ranijim izjavama američkih zvaničnika da je ruski projektil, navodno, pao na poljsku teritoriju, preneo je TAS.

Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova saopštilo je ranije da je projektil ruske proizvodnje pao u selo Prževodov, na istoku Poljske, i da je poginulo dvoje ljudi. Međutim, poljski predsjednik Andžej Duda naglasio je da još nije ustanovljeno o čijem se projektilu radi.

Predsednik SAD Džozef Bajden izjavio je da je malo verovatno da je projektil ispalila Rusija, sudeći po putanji rakete.

BONUS VIDEO:



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar