Sumnja se da je Kačarević PRATIO Šarca i o svemu obaveštavao Vušovića: Za 6.000 EVRA tipovao prijatelja

Šarac je ubijen u TC Ušće, a ubica mu je ispalio dva metka u potiljak

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/instagram/tamarastar89

Nikola Kačarević, bivši muž starlete Tamare Đurić, sumnjiči se da je direktno učestvavo u ubistvu u TC Ušće kada je likvidiran Aleksandar Šarac i to po nalogu Nikole Vušovića. On je, kako se saznaje, u stopu pratio Šarca i javljao “vračarcima” sve o njegovom kretnaju i navikama, za šta je navodno, dobio 6.000 evra.

Kako se sumnja, on je o svemu obaveštavao Vušovića, a prema poslednjim informacijama, Kačarević bi mogao dobiti status svedoka okrivljenog u zamenu za manju kaznu, što podrazumeva da mora da ispriča sve što zna o kriminalnoj grupi sa Vračara, koja se dovodi u sumnju da je, po nalogu vođe “kavačkog klana” spremala atentat na predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu.

Specijalno tužilaštvo juče je saslušalo 16 uhapšenih pripadnika opasne bande “vračarci” zbog sumnje da su počinili tri ubistva i pokušali da likvidiraju još pet osoba. Nakon toga sud im je odredio jednomesečni pritvor, a za još 16 odbeglih mafijaša, među kojima je i Nikola Vušović, raspisana je poternica.

Sa Nikolom Kačarevićem su u velikoj akciji policije uhapšeni i Nedeljko Todorović, Luka Cerović, Aleksandar Milošević, Aleksandar Naumovski, Vladan Miketić, Darko Maletić, Đorđe Knežević , Ivo Bukljaš, Jovan Bošnjak, Marko Tacić, Nikola Božilović, Rajko Topić, Stevan Mandarić, Draško Nikolić i Nikola Vukojević koji se za sada brane ćutanjem.

Aleksandar Šarac (35)teško je ranjen u sačekuši 2020. godine u tržnom centru “Ušće” na Novom Beogradu, a nakon devet dana preminuo je u Urgentnom centru u Beogradu. Okrivljeni za likvidaciju Šarca je Lazar Ilić (24) iz Kraljeva, koji mu je kobnog dana s leđa iz “berete” sa prigušivačem ispalio dva hitca u glavu.

Fitnes-trener Jovo Kecman nestao je 24. septembra 2020. godine u Malom Mokrom Lugu. Porodici je rekao da će ga drug odvesti do tog naselja, gde mu se izgubio svaki trag. Kod sebe je imao oko 17.000 evra, a ocu koji mu je deo novca pozajmio, rekao je da mu je novac potreban da bi “rešio lične probleme”.

S druge strane, prema istim informacijama, Kačarević će tužilaštvu ispričati ko mu je naredio da “namesti” ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru, ali i još nekoliko pokušaja likvidacija u Beogradu.

Podsetimo, svedok okrivljeni Srđan Lalić je na suđenju Belivuku i pripadnicima njegovog klana Kačarevića označio kao osobu koja je 17. oktobra 2020. “namestila” ubistvo Aleksandra Šarca u tržnom centru “Ušće”.

– Kačarević je već u policiji rekao da je spreman na saradnju, da ima određena saznanja o likvidaciji Šarca, kao i da je upoznat sa detaljima još nekih pokušaja likvidacija u Beogradu – naveo je izvor iz istrage.

Uroš Piperski, koji je uhapšen u Portugalu, među prvima je preko advokata poslao poruku Specijalnom tužilaštvu da je spreman da ispriča sve o zločinima “vračaraca”.

– Piperski će biti veoma dragocen svedok jer je bio desna ruka Nikole Vušovića, zvanog Ludi Džoni. Vođa “vračaraca” ga je odredio da odrađuje sve poslove oko logistike, što je podrazumevalo organizaciju i planiranje ubistava i atentata. Piperski je nabavljao oružje ubicama, obezbeđivao im štek stanove i isplaćivao ih nakon obavljenog posla. Vušović je, osim sa Piperskim, u klanu još komunicirao i sa Lukom Cerovićem i samo je njima prenosio naloge od Veljka Belivuka, Marka Miljkovića i Radoja Zvicera, vođe kavačkog klana.- rekao je izvor iz istrage pomenutog lista.

Sumnjiče se za tri ubistva i pet pokušaja

TOK sprovodi istragu zbog osnovane sumnje da su pripadnici ove organizovane kriminalne grupe čiji su organizatori Nikola Vušović zvani Džoni i Uroš Piperski, u periodu od početka 2019. do 11. novembra 2022. godine iz koristoljublja i drugih niskih pobuda na podmukao način likvidirali Aleksandra Šarca, Aleksandra Halabrina i Dragana Ristića, i pokušali da ubiju Samira Divljanovića, Miloša Nilovića, Andriju Zarića, Arsenija Stefanovića i sada pokojnog Lazara Vukićevića.

Specijalno tužilaštvo juče je saslušalo 16 uhapšenih pripadnika grupe “Vračarci”, nakon toga sud im je odredio jednomesečni pritvor, a za još 16 pripadnika koji su u bekstvu, među kojima je i Nikola Vušović, raspisana je poternica.

BONUS VIDEO:



Izvor: Kurir

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar