“Kad “skinemo” malog, onda je i ćale gotov”: Ovako su uhapšeni “Vračarci” planirali da se reše VUČIĆA!

U toku istrage utvrđeno je da su 'vračarci' aktivno pratili Danila Vučića i međusobno, preko aplikacije Skaj, razmenjivali poruke u kojima razmatraju da li treba ubiti predsednika ili njegovog sina

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Instagram/Printscreen

Članovi mafijaške grupe Nikole Vušovića Džonija, takozvani ‘Vračarci’, u dužem vremenskom periodu aktivno su radili na pripremi atentata na Aleksandra Vučića, a najozbiljnije su razmišljali i o ubistvu predsednikovog starijeg sina Danila.

Ovo je definitivno i nepobitno utvrđeno tokom višemesečne policijske istrage, koja je prethodila akciji hapšenja ‘vračaraca’ krajem prošle nedelje. Kako se saznaje, u toku policijskog opserviranja ove mafijaške grupe utvrđeno je da su oni aktivno pratili Danila Vučića i međusobno, preko aplikacije Skaj, razmenjivali poruke u kojima razmatraju da li treba ubiti predsednika ili njegovog sina!

Presretnute su čak i komunikacije u kojima mafijaši kao potencijalnu metu spominju i predsednikovu ćerku Milicu, ali i mlađeg sina Vukana, koji ima tek pet godina!

‘Sašiti malog’

O monstruoznosti pohapšenih kriminalaca možda ponajbolje govori presretnuta poruka sa Skaja u kojoj jedan od mafijaša kaže da bi najbolje bilo ubiti Danila, jer je on, kako kaže, ‘mnogo lakša meta’, dok bi efekat ubistva bio isti!

– Ako sašijemo malog, onda je i matori, Dugački, gotov! Mislim da je tako najbolje, malog je mnogo lakše ispratiti i skratiti, a kad njega skinemo, onda je i ćale gotov! To je kraj… – glasi jedna od poruka koju su razmenili ‘Vračarci’.

Izvori prenose i da je tokom istrage utvrđeno da su upravo kriminalci iz grupe Nikole Džonija Vušovića aktivno pratili Danila Vučića i da su o njegovom kretanju obaveštavali čak i pojedine medije.

– ‘Vračarci’ su sistemski, u dogovoru sa Radojem Zvicerom i klanom ‘Belivuk’ puštali laži i glasine o nekakvim kriminalnim poslovima predsednikovog sina. Postoje ozbiljne indicije da su ‘vračarci’ i njihovi klinci, trkači, pratili Danila na više lokacija po Beogradu. Osnovano sumnjamo da su upravo oni dojavili pojedinim medijima da predsednikov sin sa društvom gleda fudbalsku utakmicu u jednom lokalu, nakon čega je nastala fotografija kojom su pokušali kriminalizaciju porodicu Vučić pošto su se tada, navodno, sa Danilom u kafiću nalazili i pojedini navijači osuđivani za tuče… – prenosi jedan od sagovornika Informera.

Da u ovim saznanjima i te kako ima istine, potvrđuje i izjava načelnika Službe za borbu protiv organizovanog kriminala Ninoslava Cmolića, koji je za RTS rekao da su pohapšeni mafijaši predsednika Vučića videli kao ‘najveću moguću pretnju’.

Cmolić: Zvicer je u Turskoj,Dominikani, Panami, Španiji…

Foto: Printscreen

Načelnik SBPOK Ninoslav Cmolić rekao je da je šef ‘vračaraca’ Nikola Vušović bio uhapšen u Dominikanskoj Republici, ali je nestao pre nego što je krenuo avion iz Srbije da ga policijski preuzme.

– Da li je on danas u Dominikani ili Španiji, to ne znamo pouzdano, proveravamo. Zvicer je možda i u Panami ili Turskoj – kazao je Cmolić.

– Dvoumili su se samo da li da ga ubiju ili da mu nanesu duševnu bol tako što bi mu ubili dete. Oni su predsednika videli kao osnovnu pretnju – rekao je Cmolić, koji je naglasio da su u MUP za organizovanu kriminalnu grupu sa Vračara imali saznanja i pre materijala koji su dobili od Evropola, kao i da sada imaju dovoljno dokaza za krivičnu prijavu koja je na čak 1.700 stranica.

– Njihov najvažniji cilj bio je da se skloni jedino lice koje im je stajalo na putu, pa su razmišljali da li da predsednika Srbije ubiju javno, da li da mu ubiju jedno ili drugo dete. Istina je da je jedan od planova bio i atentat na Vučića prilikom otvaranja Spomenika Stefanu Nemanji, tada je bio obezbeđen i snajper, bile su spremne i ekipe iz Srbije i inostranstva – naveo je načelnik Cmolić i rekao da je vrh ove mafijaške organizacije svakako Radoje Zvicer, dok je Nikola Džoni Vušović, koji je još u bekstvu, na čelu vračarske kriminalne grupe.

– Zvicer je na vrhu, to nema dileme. Iz prepiski se vidi da se najozbiljnije pripremala eliminacija predsednika Vučića, što im je bio prioritet. Od hapšenja Belivukove grupe imali smo sve više pisanih tragova o pripremanju ubistva, te da su mete bili i Vučićev brat i deca – precizirao je načelnik SBPOK.

Opasnost traje

Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić zahvalila je pripadnicima naših službi bezbednosti jer su uspešno zaštitili predsednika i njegovu porodicu.

– Posle osnovnog cilja da se sačuvaju životi, drugi cilj je privođenje pravdi tih ljudi. Da bismo ih pravosnažno osudili i zatvorili, potrebni su neupitni dokazi. Morali smo da obezbedimo da budu u potpunosti čvrsti da ne padnu ni na jednom sudu. Nažalost, moram da kažem da opasnost po život predsednika nije prošla. Nalogodavci su na slobodi i van domašaja službi – rekla je Brnabićeva za TV Prva.

BONUS VIDEO:



Izvor: Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar