“NEBO SE OTVORILO”! Na današnji dan pre 29 godina Bajern je pao u grotlu beogradske Marakane! (FOTO+VIDEO)

Ovaj datum će ostati večno zapisan u klupskoj istoriji

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/FK Crvena zvezda.com

Tog 24. aprila 1991. godine u danima kada se već video kraj druge jugoslovenske države, jedna jugoslovenska ekipa je napravila uspeh koji će je popeti na krov Evrope.

Nakon sjajne predstave u Minhenu i pobede nad domaćim Bajernom od 1:2, Crvena zvezda je to trebala da potvrdi kod kuće.

U grotlu Marakane pred više od 80.000 gledalaca na stadionu, i još mnogo njih oko stadiona, šampion Zapadne Nemačke je dočekan u okviru drugog meča polufinala Kupa Evropskih šampiona.

Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook i Instagram – Objektiv.rs

Utakmica nije mogla bolje da krene, nakon 26 minuta, Siniša Mihajlović postiže pogodak u svom stilu iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara, i to je 1:0 za Crvenu zvezdu, ukupno 3:1.

Imali su izabranici Ljupka Petrovića niz prilika da dokrajče posrnule Bavarce, ali pomalo zbog ležernog pristupa nisu uspeli da brzo dođu do drugog gola. A onda ŠOK!

Bila je ovo jedna od onih situacija, kada moramo da kažemo da “Nemci igraju 90 minuta”. Upravo tako, oni se nisu još predali i rešili su da šokiraju čitav stadion.

U drugom poluvremenu, kapiten Bajerna Klaus Augentaler, zapamtite ovo ime, iz slobodnjaka postiže gol za izjednačenje uz nespretnu reakciju golma Stojanovića kome lopta prolazi kroz noge.

Nedugo zatim, u 68. minutu, Bender postiže gol za 1:2 za Bavarce, ukupno 3:3.

Tada su svi shvatili koliko je situacija ozbiljna i da ne treba juriti u produžetak, već pokušati dati još jedan gol.

Svi su pokušavali Savićević, Binić, Prosinečki, Pančev, ali bezuspešno golman Auman nikako da kapitulira.

A onda je usledio čudo!

“Jugović, Jugović do Pančeva, Jugović, Prosinečki je tu, Prosinečki, Mihajlović u sredinu…2:2, GOL GOL GOL GOL, Nebo se otvorilo, stadion je eksplodirao…”

Nakon jednog improvizovanog napada, Jugović se dao u prodor, nakon duplog pasa sa Pančevom, loptu je pokupio Prosinečki koga na ivici terena stižu defanzivci Bajerna, vraća loptu do Mihajlovića, ovaj ubacuje, a onda Augentaler zahvata loptu koja lobuje Aumana i to sve u 88. minutu igre.

Epilog ove drame je kasnija titula šampiona Evrope koju je Crvena zvezda u penal seriji protiv Olimpika iz Marseja osvojila mesec dana kasnije.

Najnovije sportske vesti čitajte i na našoj iOS i android aplikaciji – Objektiv.rs



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar