Idealna maska za jesen: Pravi se od jabuka i ovesenih pahuljica

Vrlo jednostavno

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Freepik/lookstudio

Zahvaljujući avenantramidima, antioksidativnim i antiinflamatornim jedinjenjima, ovas ima značajne prednosti za našu kožu. Nekako postaje „savršen“ sastojak za „uradi sam“ maske za lice.

A pošto je veče savršeno vreme da malo razmazimo našu kožu, u nastavku ćete pronaći laku i brzu piling masku sa jabukom i ovsenim pahuljicama koja je idealna za sve tipove kože.

Za piling masku trebaće vam:

– 2 kašike ovsenih pahuljica

– 1 kašika meda

– pola jabuke srednje veličine

– nekoliko kapi ružine vodice

Proces je veoma lak. Prvo isecite i oljuštite jabuku i uz pomoć blendera napravite pire od pola jabuke srednje veličine. U malu čistu činiju sipajte 2 kašike pirea od jabuke, jednu kašiku meda i 2 kašike ovsenih pahuljica. Na kraju dodajte nekoliko kapi ružine vodice. Maska je spremna! Ostavite da deluje 10-15 minuta i isperite je mlakom vodom.

Pored svojih antioksidativnih, antiinflamatornih i antimikrobnih svojstava, ovas smanjuje svrab pomažući u održavanju barijere kože. S druge strane, jabuka bogata antioksidansima sadrži AHA kiselinu koja uklanja mrtve ćelije kože. Zatim, med je odličan za hidrataciju kože i održavanje vlažnosti, a ima i antibakterijska svojstva. Konačno, ružina vodica ima antiinflamatorna svojstva, smiruje iritiranu kožu i idealna je čak i za osetljivu kožu.

BONUS VIDEO:Izvor: Magazin Novosti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar