Vučić razgovarao sa Stoltenbergom: Priština jednostranim potezima BRUTALNO krši Briselski sporazum

Dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju uloge Kfora

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto:Printscreen/Instagram/bududcnostsrbijeav

Generalni sekretar NATO Jens Stoltenberg pozvao je danas telefonom predsednika Srbije Aleksandra Vučića i zatražio da se sve strane u sporovima po pitanju tzv. Kosova uzdrže od koraka koji bi izazvali eskalaciju, odnosno da se uzdrže od jednostranih poteza koji bi ugrozili mir i stabilnost.

Predsednik Vučić je generalnom sekretaru NATO ukazao na to da Priština svojim jednostranim potezima brutalno krši Briselski sporazum, smenom srpskog komandira policije za region Sever Nenada Đurića, te nelegitimnim postupanjem po pitanju registarskih tablica i bezmalo desetogodišnjim odbijanjem da formira Zajednicu srpskih opština. On je dodao da, uprkos tome, Srbija nastoji da održi mir i stabilnost i da će tome da ostane posvećena.

– U telefonskom razgovoru sa generalnim sekretarom NATO-a ukazao sam da Priština svojim jednostranim potezima brutalno krši Briselski sporazum, smenom srpskog komandira policije za region Sever Nenada Djurića, te nelegitimnim postupanjem po pitanju registarskih tablica i bezmalo desetogodišnjim odbijanjem da formira ZSO. Uprkos tome, Srbija nastoji da održi mir i stabilnost i tome će ostati posvećena. – napisao je predsednik Vučić na svom Instagram nalogu.

 

Прикажи ову објаву у апликацији Instagram

 

Објава коју дели Aleksandar Vučić (@buducnostsrbijeav)


Dvojica sagovornika razgovarali su i o značaju kako uloge Kfora, tako i direktnog kontakta načelnika generalštaba Vojske Srbije sa komandantom NATO snaga na Kosovu.

Generalni sekretar Stoltenberg istakao je da NATO ceni saradnju ostvarenu sa Srbijom sa pozicije vojno neutralne zemlje, navodi se na sajtu SNS.

BONUS VIDEO:Izvor: Kosovo online

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar