Objavljena lista, evo gde ćete moći da letujete uz vaučere u 2020.

Najviše je ugostitelja iz Sokobanje, slede Zlatibor, Mionica i Vrnjačka banja

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Vrnjacka banja
Wikimedia

Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija objavilo je danas početnu listu 43 ugostitelja, odnosno ugostiteljska objekta, u kojima je moguće izvršiti rezervaciju radi realizacije vaučera za uslugu smeštaja.

Najviše je ugostitelja iz Sokobanje, slede Zlatibor, Mionica i Vrnjačka banja.

Ugostitelja spremnih da prime goste preko državnih vaučera ima i u Banji Koviljači, Gornjoj Trepči, Zlataru, Divčibarama, Kniću, Paliću, Ribarskoj banji, Srebrnom jezeru i na Tari.

Svi objekti su kategorisani, a na sajtu ministarstva nalaze se i brojevi telefona odnosno imejl adresa preko koji je moguće napraviti rezervacije.

Za 2020. godinu Vlada Srbije je odobrila 100.000 vaučera u pojedinačnoj vrednosti od po 5.000 dinara.

Na državne turističke vaučere pravo imaju penzioneri, nezaposleni, korisnici prava na tuđu negu i pomoć, zaposleni sa primanjima manjim od 60.000 dinara, kao i korisnici prava na porodičnu invalidninu za palog borca, ratni vojni i civilni invalidi rata i nosioci aktivnog porodičnog poljoprivrednog gazdinstva.

Državni turistički vaučeri su za smeštaj i njima se ne mogu plaćati hranja, piće, zdravstvene usluge ili boravišna taksa, a ne mogu se koristiti na teritorijama Beograd i Novog Sada.

Vaučeri se moraju iskoristiti van mesta prebivališta u najkraćem trajanju od pet dana.



Izvor: Tanjug

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar