Kralj obećao pojačanja za proleće: Slovacko je pokretač za dalje uspehe!

- Već radimo na tome (pojačanjima), poslednjih meseci razmišljamo o tome, sada nam je najvažnije da završimo našu ligu - istakao je Kralj

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Drugu sezonu zaredom fudbaleri Partizana prezimiće u Evropi, i to prvi put u istoriji. U konkurenciji Nice i Nanta plasirali su se u nokaut fazu Lige konferencija.

– Ono što smo zacrtali na početku sezone, a to je da prezimimo u Evropi to smo i ostvarili bez obzira što smo imali tešku grupu i raspored. Mnogi su smatrali da su Keln i Nica glavni favoriti, ali mi smo pokazali veliku borbenost i želju i uspeli da prezimimo. Nažalost ostali smo jedina ekipa iz regiona, sa druge strane čestitke igračima i stručnom štabu, ali i navijačima koji su nam davali vetar u leđa – kaže sportski direktor Partizana Ivica Kralj za Informer.rs.

Šta je bio ključ svega?

– Pokazali smo karakter, pre svega, setite se samo utakmice u Češkoj gde smo gubili 2:0 na poluvremenu imali igrača manje i uspeli da okrenemo utakmicu. Mislim da je to bio pokretač, zamajac za sve ovo kasnije. Da ne govorim o utakmicama protiv Nice i Kelna to su klubovi koji imaju desetostruko veće budžete i ekipe iz liga petice i znate kakvo je samopouzdanje kad igrate dobro protiv takvih ekipa. Iskustvo više za sve momke i jasno ogromno zadovoljstvo.

Na redu je derbi protiv TCS u Bačkoj Topoli, a onda žreb za šesnaestinu finala evrokupa u kom igra Partizan.

– Da, čekamo ponedeljak i žreb. Razmišljamo i gledamo ko su mogući protivnici, ali licitirati sad bilo bilo bi neozbiljno. Sve te ekipe koje mogu da nam budu rivali su ozbiljne, ali se nadam da ko god nam dođe možemo da napravimo još jedan dobar rezultat i plasiramo se dalje uz pune tribine na našem stadionu. Voleo bih da deca koja su bila sinoć na stadionu ponovo dođu, ovog puta sa roditeljima, i da zajedno proslavimo eventualnu pobedu ili dobar rezultat i da to bude još jedan praznik fudbala u Humskoj – priča sportski direktor Partizana.

Pojačanja pred proleće?

– Naravno da će biti. Već radimo na tome, poslednjih meseci razmišljamo o tome, sada nam je najvažnije da završimo našu ligu, a kad igrači odu na pauzu, mi nastavljamo da radimo i da sprovodimo ono što smo naumili – zaključuje Ivica Kralj za Informer.

Bonus video:



Izvor: Objektiv.rs, Informer

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar