PROMENE u Vladi Crne Gore: Abazović preuzima drugo ministarstvo, Adžić dobija odbranu?

Skupština je 21. oktobra glasovima poslanika „stare većine“, njih 41, razrešila ministre odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: TANJUG/ DRAGAN KUJUNDZIC/bs

Premijer Crne Gore Dritan Abazović preuzeće koordinaciju nad Ministarstvom spoljnih poslova pošto je Skupština razrešila ministra Ranka Krivokapića.

Ministarstvom odbrane će verovatno koordinisati sadašnji ministar unutrašnjih poslova Filip Adžić, dok bi na čelo Biroa za operativnu koordinaciju (BOK) trebalo da bude ministar pravde Marko Kovač, prenose Vijesti.

Skupština je 21. oktobra glasovima poslanika „stare većine“, njih 41, razrešila ministre odbrane i spoljnih poslova Raška Konjevića i Ranka Krivokapića.

Inicijativu za njihovu smenu podneo je Abazović, a u obrazloženju koje je uputio predsednici Skupštine Danijeli Đurović se, između ostalog, navodi i da je “u periodu od izglasavanje nepoverenja Vladi do podnošenja ovog predloga, javno delovanje ministara Konjevića i Krivokapića u kontinuitetu odstupalo od zvaničnog stava Vlade”.

– Dok je njihovo rukovođenje resorima odbrane i vanjskih poslova u velikoj meri otežalo rad 43. Vlade do izbora Vlade u novom sastavu… – piše u obrazloženju.

BONUS VIDEOIzvor: Vijesti

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar