Potresna ispovest čuvenog Inijeste: Zagrlim ženu, a čini mi se da grlim jastuk

Prolazio je kroz težak period

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto/Printscreen/YouTube

Proslavljeni španski fudbaler Andres Inijesta otvoreno je govorio o svojoj borbi sa depresijom.

Jedan od najboljih veznih fudbalera svih vremena otkrio je da je bio u depresiji mesec i po dana pred Mundijal 2010. godine u Južnoj Africi.

– Odlučio sam da govorim o svom mentalnom zdravlju i borbi protiv depresije. Znam da sam javna ličnost, ali morao sam da pričam o tim stvarima. Nikada nisam razmišljao o tome da li će me neko nazavti ludim ili slabim – rekao je Inijesta, pa nastavio:

– Kada sam se borio sa depresijom najbolji deo dana bio mi je kada popijem tabletu i odem na spavanje. U depresiji gubiš životnu radost. Legnem u krevet, zagrlim ženu, a čini mi se da grlim jastuk. Nisam osećao ništa. Još uvek idem na terapije da bih sačuvao mir.

Depresija ne bira godište, pol, ličnost i materijalni status.

– Na kraju, život vas nauči da depresija i mentalno zdravlje mogu uticati na svakoga. ne radi se tu o materijalnim stvarima. Mogao sam da imam sve automobile sveta i sve što sam hteo, ali bilo mi je teško da se suočim sa životnim problemima. Morate trenirati svoj mozak, to je najvažnije – rekao je Inijesta.

Podsetimo, Španija je na Mundijalu u Južnoj Africi osvojla titulu, a Inijesta je u finalu protiv Holandije postigao gol za pobedu.

BONUS VIDEO:

Od ovoga ne može bizarnije: Ostali bez najboljeg igrača zbog video igrice!



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar