Temperatura će pasti ispod nule: Prognoza za početak novembra najavljuje DRASTIČNU PROMENU vremena

Porast jutarnjih i dnevnih temperatura očekuje se od danas do kraja meseca

Instalirajte našu iOS ili Android aplikaciju
Foto: Shutterstock

Zadržaće se suvo i natprosečno toplo vreme, a kratkotrajna kiša očekuje se danas i u utorak na severu i zapadu Srbije.

Najtoplije biće danas, kao i u ponedelјak i utorak uz maksimalnu temperaturu u većini mesta od 23 do 28 stepeni, objavljeno je na sajtu RHMZ.

Krajem meseca i početkom novembra očekuje se izvesno zahlađenje, pa je tako maksimalna prognozirana temperatura za prvi dan narednog meseca svega 14 stepeni, sa tendencijom da ide na dole.

Temperatura ispod nule očekuje se 13. narednog meseca.

Meteorolog Marko Čubrilo predviđa da će početkom sledeće nedelje biti neobično toplo, a u drugom delu samo malo svežije. Nema signala za jače zahlađenje početkom novembra, kako kaže, ali on stoji kao mogućnost na ansamble proračunima.

– Nedelja uglavnom suva uz promenljivu oblačnost i neznanto svežija uz dnevni maksimum do 14 do 21 stepen. Početkom sledeće nedelje uz dominaciju anticiklona u prodor suptropskog vazduha nad našim delom Evrope veoma do izuzetno toplo i u ponedeljak bi maksimumi nad regionom uglavnom bili od 17 do 25, a lokalno i oko 27 stepeni, što je znatno iznad proseka za kraj oktobra.

Kaže da se prolazna kiša na severu očekuje u utorak posle podne i u drugom delu nedelje će biti suvo i neznanto svežije ali i dalje relativno toplo uz maksimume od 14 do 21 stepen.

– Nema signala za moguće jače zahlađenje na prelasku iz oktobra u novembar ali posle 29.10. stoji signal za postepeno zahlađenje. Od subote ulazimo u period toplog i vrlo toplog vremena, dok je prolazna kiša moguća u subotu posle podne i možda u utorak posle podne.

Svi izneti podaci i procene su rezultat moje obrade i tumačenja numeričkih modela, za zvanične informacije pratite državne prognostičke zavode – navodi Čubrilo.

BONUS VIDEO:



Izvor: Objektiv.rs

Komentari (0)

    Trenutno nema komentara. Budite prvi koji će komentarisati!

Ostavite komentar